středa 20. srpna 2014

Jak vznikal Adishesha na Gurupurnimu.



Několik týdnů před Gurupurnimou jsme začali přemýšlet o tom, jak bychom chtěli udělat výzdobu pro tento velký den. Nápad přišel, vytvořit Adisheshu za křeslem Swamiho Vishwanandy, velkou pěti hlavou kobru! 
(Měla jsem silný pocit, že mi vložil tuto myšlenku do hlavy ;-), píše Drishti.) 


První plán byl vyřezat podobu ze dřeva a pak namalovat, ale při rozhovoru s Dakshini jsme cítili, že 3D Adishesha z pěnové hmoty by byl mnohem hezčí. 

Ok, Dakshini se na ten nápad jednu noc vyspala, a druhý den bylo jasno – uděláme to! Měla už nějaké zkušenosti s jinými podobnými pracemi, ale udělat něco pro Gurua je přeci jen vždy další výzva. 




Požádali jsme Swamiho Keshavu a Jagneshwara o pomoc s dřevěnou konstrukcí, a oni rádi s tímto projektem pomohli. Mladíci začali s dřevěným rámem a vzali míru na Swamijiho křeslo. Dřevěná konstrukce měla vytvořit kostru, aby udržela Adisheshu stabilního. 


Dalším krokem byl hrubý tvar Adisheshy, z drátěného pletiva, vyplněný bublinkovou fólií do tvaru. Pak byly na povrch nalepeny silné vrstvy papírové hmoty. 





A jako poslední krok jsme jej potřeli specielním tvarovacím materiálem, který je po 2 dnech schnutí velmi tvrdý, a potom může být dokonce broušen. 


Náš mistr elektrikář Sabaresh nainstaloval již dříve kabely a elektrické připojení pro některé speciální světelné efekty pro hadí oči. Vybrali jsme žluté oči, pro vytvoření vřelé atmosféry, která bude jistě viditelná až zezadu. 


A v neposlední řadě došlo na malování hada. U těchto velkých projektů je nástřiková technika prostě perfektní, protože můžete barvit velmi rychle a hladce.

Kdo by pro to byl lepší než Gitanjali (Portugalsko)? Má spoustu zkušeností a naštěstí se nám podařilo ji infikovat našim nadšením pro projekt, a bylo možné, aby přijela několik dnů před Gurupurnimou. 


Perfektní načasování: Adishesha byl v předvečer Gurupurnimy hotov!


Vzali jsme jej na pódium, abychom zjistili, zda vše sedí, jaké jsou světelné efekty a zda oči jsou dost jasné.
Všechno bylo úžasné! Vypadal skvěle a byli jsme velmi vzrušeni zda Swamiji bude potěšen... a myslíme si, že byl!



Na konci jsme měli pocit, že to byl vlastně Guruji, kdo to vše udělal, že jsme byli jen jeho nástrojem! Bez jeho milosti by tento projekt nebyl možný.

Žádné komentáře: