čtvrtek 2. října 2014

Navaratri 2014 - Skanda Ma.

Pátý den Navaratri jsme oslavili Božskou Matku ve formě Skanda Máty. 



Sri Swami Vishwananda řekl v minulých letech: 
„Pátá forma Božské Matky je známa jako Skanda Máta. Jak všichni víte, Šiva má dva syny, jeden je Ganéša a druhý je Muruga. Jiná jména pro Murugu jsou „Skanda "nebo Kartik. 
Takže když Devi Durga je matkou Kartika, je také představována jako „Skanda Máta." 
V křesťanské tradici může být Muruga představován archandělem Michaelem, který je vůdcem všech andělů a archandělů. Stejně jako Muruga, který je bojující Bůh a velitel nebeských armád. 
Zde vidíte Bohyni Bhagavatī, Skanda Devi, držící Murugu ve svých rukách, což ukazuje, že Ona je matkou veškeré moci. Ona je matkou veškeré síly. Ona je matkou, která dává sílu porazit všechnu negativitu.
Přijde také, aby zničila vaši pýchu, i když musí být striktní, přísná - nemá přesto podobu Kálí - je stále jemná. Dá vám určité varování: „Hej dávej pozor. Dej si pozor!". 
Ale pokud to nevykonáte, převezme podobu Maha Kálí. 
Skanda v této podobě zastupuje všechny z vás, každého z vás, není to jen on jediný, ale to je celé lidstvo v rukách. Ona drží všechny. 
Také Matku Marii můžete vidět vždy s rukama rozpaženýma, pravíc: „Všichni lidé na světě jsou mé děti." 
Takže, usaďte se ke Skandě, sedněte si k Ní na klín a modlete se k Ní, aby všechna pýcha a ego které máte, mohly být odstraněny Jejím způsobem, měkce, tak, aby vám pomohla probudit se.
Božská Matka v této podobě také dává celému světu děti. Takže lidé, kteří nemají děti a chtějí je mít, nechť jsou Jí požehnáni dětmi." 


V letošním roce jsme měli speciálního hosta, hindského kněze Raja Sekaragurukkala ze Šiva Mandiru ve Wembley v Londýně. 

Raja Sekaragurukkal provedl rituální zpěv 13 kapitoly (700 veršů) Devi Mahatmyam, v sanskrtu. Po zpívání každé kapitoly byla uctívána různá podoba Ma Chandiky, nabídkou Prasadu, následována krátkým arati. 

Byl velmi spokojen s radostným bhakti projevem Bhakti Marga rodiny během té noci oslav a řekl: „Máte velmi dobrého Gurua!" 

„Je to poprvé, co jsem toto viděl! Když jste začali s bhajany, bylo to opravdu úžasné! Cítil jsem to, cítím to! 
Víte, Ma místo je Shree Peetham. Ve Shree Peetham je zvon, ale ve zvonu není tyč uvnitř (srdce zvonu, bicí část). Takže, jak může zvon vydávat zvuk? Když lidé zpívají bhajany, když lidé dělají Mataji Naam, tak zvuk ze zvonu automaticky vychází. Dnes je určitě zde Shree Peetham. Jai Máta!"

Žádné komentáře: