středa 1. října 2014

Další úroveň prasadu.

Během Navaratri pracuje tým z kuchyně ve Shree Peetha Nilaya velmi usilovně, aby připravil prasad vysoké úrovně.
 


Přinášíme vám první z receptů, které slíbili, že s námi budou v nejbližších dnech, během festivalu Božské Matky, sdílet. 

Zde je jeden z favoritů minulých nocí...

Dezert "Lamingtons"

Piškot:
325 gr mouky
240 gr cukru
80 gr oleje
410 gr vody
1 a ½ prášku do pečiva
vanilková tresť
špetka skořice


Smíchejte samostatně v jedné misce suché přísady - mouku, prášek, skořici a cukr a v jiné misce dohromady vodu, olej a vanilkovou tresť. Pak dejte dohromady a jemně promíchejte metličkou. 
Když se dobře smísí, dejte směs do pečící mísy a pečte na 180 ° C po dobu 15-20 minut.

Poleva: 
200 gr másla 
100 gr  karob prášek  /pozn.: náhražka čokolády/
6 lžic cukru 
3 dcl mléka 
vanilková tresť

Rozpusťte vše v hrnci. K tomuto množství je třeba 30 dkg kokosu 
Nakrájejte piškot na kostky, ponořte je do polevy a pak obalte v sušeném kokosu. 

Dobrou chuť !

Žádné komentáře: