středa 8. října 2014

Božská Matka a skutečný význam „Just Love".

Sri Swami Vishwananda nám neustále připomíná lásku Božské Matky, a to zejména v průběhu oslav Navaratri. 
 
V tomto kontextu nám řekl:
„Devět dní jsme velebili Božskou Matku, volajíc po Její pomoci každý den, různými způsoby si opětovně potvrzovat spojení, které máme s Matkou. 
Skutečně Mateřská láska je něco velmi zvláštního. Proč uctíváme Božskou Matku? Protože Ona nám připomíná Boží lásku. Ale její práce nekončí zde. Její práce je vést vás k Bohu." 
Božská láska je základem učení Sri Swamiho Vishwanandy, jednoduše popsaného jako „Just Love/Jen láska". 
V roce 2012 během satsangu hovořil o skutečném významu „Just Love": 
Když mluvím o lásce, vždy mluvím o univerzální lásce, o velké lásce, která prostupuje vás všechny a všechno. 
 
Protože Bůh prostupuje sám sebe ve všem. On je přítomen všude. Jak Krišna řekl v Gítě: „Skutečný jogín mne vidí všude." 
Samozřejmě že můžete říkat: „Jak mohu milovat něco, co není živé?" Ale někteří lidé, když se podíváte na kámen, říkají: „Oh můj Bože, jak krásný je to kámen!" Je to neživé, ne? Přesto ale mají pocit, směrem ke kráse kterou vidí, nebo energii, které jsou tyto věci projekcí - a to je procento Božské lásky. 
Tak tohle je láska, o které jsem mluvil. Není to láska mezi dvěma lidmi, protože tento druh lásky je tu dnes, zítra už tam není. 
Kdykoliv, když máte tuto hlubokou lásku mezi vámi a Bohem, zůstane navždy. Někdy to může cítit silněji a někdy ne. Ale to neznamená, že tam tato láska není. Je stále přítomná! 
 
Kdykoli se Bůh zjeví, kdykoli projevil svou lásku ve vás, je vždy tam, trvale. 
Pokud zapnete svou mysl a soustředíte ji na správnou frekvenci tam, najdete ji. Je to jako rádio. Když hledáte správnou frekvenci, program, který chcete poslouchat - je tam, jako vibrace, ale budete se muset naladit na správnou frekvenci. 
To samé s vesmírem - celý vesmír - není tam, je uvnitř vás. Ale musíte se podívat po správné frekvenci otáčením své mysli dovnitř. Díváním se většinu času dovnitř. 
Lidé vždy dělají věci velmi tvrdým způsobem. Jsou vždy velmi rychlí, rychle, rychle, ale nemají čas setrvat, a vidět co se děje uvnitř nich. 
Takže, v každodenním životě, kdykoli jste zaneprázdněni, měli byste pečlivě sledovat co se děje - jaký je tok energie. Pak budete cítit, že vaše srdce reaguje v různých situacích odlišně. Už jste se někdy tiše posadili... nebo dokonce když děláte věci, zůstali v neustálém cítění srdce? 
 
No, různí lidé mohou mít různé zkušenosti, ale musíte být vědomí. To je, jak se láska projevuje ve vás. Pak budete cítit tuto obrovskou lásku, stejně jako „bhav“, který se vás zmocní a povede vás. 
Jak víte, že je to skutečné či fantazie mysli? Když je to fantazie mysli, pochybnosti budou také růst. Zatímco když to tam skutečně je, nebude tam žádná pochybnost. Tato láska spotřebuje všechny pochybnosti."

Žádné komentáře: