úterý 24. listopadu 2015

Vyprávění o Kumbh Mele, tentokrát z Prahy...

Setkání, na kterých se line duch bhakti, jednoty a lásky není nikdy dost. To páteční, obdobné tomu v Olomouci před pár dny, se odehrálo v Praze, v čajovně Dharmasala. Sál byl nabitý k prasknutí, ale nikomu nevadilo se trochu uskromnit, aby dal příležitost i ostaním, užít si krásných chvil, ocitnout se na chvíli společně v Indii, s našim Gurujim Sri Swamim Vishwanandou. Jeho přítomnost byla vnímána velmi silně a tak jsme se v našich srdcích k němu obraceli s vděčností za tento krásný večer...



Hlavní organizátor, Tribuvanisha, své dojmy z této akce zachytila v následující zprávě:

Setkání s účatníkem KUMBHA MELY 2015.
Páteční večer v karlínské čajovně Dharmasala byl věnován vyprávění bratra Krupy o zážitcích, které si přivezl z duchovní pouti Kumbh Mela, jež se udála letos v září v Indii, se Sri Swamim Vishwanandou.

Po shlédnutí filmu o duchovním Centru Bhakti Marga a poselství Sri Swamiho Vishwanandy následovala Guru Puja, kterou provedla Rohini. Zatímco byla Rohini plně ponořena do védského obřadu, my ostatní jsme se nechali unášet na vlnách krásných a za srdce beroucích bhajanů, které nám zahrál a zazpíval Yadhava.
Když byla Guru Puja u konce, byli jsme hned dvakrát odměněni..., jednak v podobě sladkého prasadu, na kterém se podílelo několik šikovných žen, ale také jsme si mohli dojít pro požehnání ke Gurujiho padukas.

Až ze Slovenska za námi přijel bratr Krupa, aby se s námi podělil o svoje osobní prožitky a vnitřní procesy, které zažíval na pouti s Gurujim. Jeho vyprávění bylo tak autentické a sugestivní, že každého z nás vtáhlo do atmosféry nejen Indie, ale také duchovní cesty, která nemusí být vždy procházkou růžovým sadem. Celé Krupovo povídání bylo velmi srdečné a veselé, díky jeho upřímnosti jsme mohli aspoň pro tento večer pocítit jaké to je, cestovat se svým Guruem na posvátná místa v Indii.

Bylo sice již pozdě večer, když skončilo povídání, ale většina z nás ještě zůstala na OM Chanting, který byl té noci hodně silný. Ten večer jsme si odnesli v srdci hřejivý pocit ze společného sdílení lásky Gurujiho, inspiraci pro naši sadhanu (duchovní praxi) nebo odhodlání vydat se také na cestu do Indie.




Děkujeme všem, kteří pomohli tento krásný večer připravit!

Žádné komentáře: