sobota 21. listopadu 2015

Pilgrimage Vrindavan 2015, ve stopách Mistra - 3. den.

Radha Krišna...

„Radha vlastně představuje nás všechny, stvoření a manifestaci. Ona symbolizuje Lásku, její příklad. Symbolizuje bhav, úplné odevzdání se Boží vůli." 
-  
Sri Swami Vishwananda

Cesta:
Den začal jako obvykle abhishekamem ke Giridharimu. Po abhishekamu skupina navštívila chrám Sri Radha Shyamsundara. Byl nám povolen zvláštní přístup na místo v chrámu (podobné velmi malé jeskyni), kde Dhuki Krishna sedával a dělat svou japu.


Z chrámu jsme pokračovali do Nidhivanu, což je les, kde se poprvé konala Ras Leela a stále se koná i dnes. Během noci nesmí nikdo dovnitř, a dokonce i zvířata odcházejí, protože se říká, že každý, kdo zůstane uvnitř, zemře.

V lese jsme seděli několik minut a meditovali a zpívali jméno Radharani. Guruji měl krátký satsang o čisté Lásce Gopi pro Krišnu.
Ve večerních hodinách Gurujiho přítel pozval skupinu na večeři ve svém domě. Při večeři muž zpíval velmi sladkou píseň o lásce Sri Krišny a jak, díky intenzitě vaší lásky k Němu, bude Krišna tančit ve vašem rytmu a ne v Jeho.




Nejvýznamější momenty:
Chrám Sri Radha Shyamsundara
Věří se, že murti se manifestovala ze srdce Radharani. Dala ji Shyamsundarovi, také známému jako Dhuki Krishna, kvůli jeho lásce k jeho Guruovi.

Nidhivan
Říká se, že v noci se každý strom stává jednou z Gopi. Člověk si může všimnout, že každý strom je rozdělen na dvě poloviny, Gopi a Krišnu. Také stromy v lese nerostou nebo neumírají od té doby co se uskutečnila první Ras Leela.




Další pěkná legenda, spojená s lesem, je malá místnost pro Radhu a Krišnu k odpočinku po jejich tanci. Každý večer pujaristé vše pěkně připraví, postel, prasad, zubní kartáčky atd., a poté místnost uzamknou. V ranních hodinách, když otevřou dveře, vše je použito, i laddu /pozn.: oblíbené  indické sladkosti/ je nakousnuto.



Svědectví:
Guruji nám řekl o mystické a neomezené lásce, kterou Radha pro Krišnu. On také řekl, že hlavním cílem je najít Vrindavan a Ras Leelu v našich srdcích. Cítila jsem se v tuto chvíli hlubokou lásku v mém srdci. Jsem tak vděčna, že tento příběh nám byl sdělen naším milovaným Krišnou zosobněným v našem Satguruovi, Sri Swamim Vishwanandovi." Shree, Francie

Pro více obrázků navštivte prosíme naši stránku na Facebooku:
https://www.facebook.com/SriSwam

Žádné komentáře: