sobota 7. listopadu 2015

Setkání v Olomouci.

...oddaní Sri Swamiho Vishwanandy se sešli tentokrát na Moravě, v Olomouci, aby si užili společný večer plný Lásky a radosti, s povídáním o Kumbh Mele, obřadem, zpěvem bhajanů, meditací a OM Chantingem. Podívejte se na pár fotografií i s autentickým popisem celého večera od jedné z účastnic:

„Náš milovaný Guruji Sri Swami Vishwananda napsal včera na Twitteru, že když člověk zažije kosmické Božské světlo uvnitř sebe, nedokáže slovy popsat Lásku, která stejně jako Jeho všudypřítomné světlo zaplaví jeho srdce.
„When one experience the cosmic light of God within oneself one can´t explain with word the love which invade the heart as his light shine everywhere“ (Swami Vishwananda via Twitter, 3. 11. 2015)

Setkali jsme se v Olomouci, abychom přivítali mezi námi našeho slovenského bratra Krupu, který se před několika týdny vrátil z Kumbha Mely se Swamijim. Díky Bhanovi a dalším organizátorům jsme zažili akci, díky které se pro nás, duchovně hledající, stala naše cesta příjemným spoluputováním, prozářeným Božským světlem, které k nám srkze Gurujiho milost proudí. A v takových momentech je toto světlo více než hmatatelné i pro ty, jejichž mysl se duchovním prožitkům brání co jen může. Mluvím tu za sebe a děkuji Bohu za milost zažít takové krásné chvíle s tak krásnými lidmi.


Do atmosféry a vůní Shree Peetha Nilaya nás přenesl film o Bhakti Marze a Gurujiho misi. 
Měla jsem pocit, jako by nás Swami koutkem oka sledoval, jako my sledujeme Jeho :).


Obřad, který prováděla Tribhuvanisha ke Guruovi, byl provázen úžasnými bhajany a kirtany, které hrála kapela zformovaná ze Swamiho oddaných. Kdybychom měli více místa, moc by nechybělo k rozpoutání tanečního bhakti šílenství. 



Tribhuvanisha provedla obřad dokonale, a na jeho konci jsme si mohli přijít pro darshan. Tuto božskou nabídku strávit chvilku s Gurujim většina přítomných využila. 





Prasad, který jsme potom mohli ochutnat byl skutečně božsky sladký. Veliké poděkování všem, kteří ho s láskou pro Mistry a pro nás nachystali.


Vrcholem večera bylo autentické vyprávění bratra Krupy ze Slovenska, který nás vtáhl do svých osobních prožitků z Kumbha Mely a dovolil nám projít se s ním až k břehům Nasiku. Sledovala jsem jeho vyprávění bez mrknutí oka a pomalu bez dechu. Krupa nás meditací a svým upřímným a skromným svědectvím ze srdce naplnil takovou vlnou lásky a oddanosti ke Gurujimu, kterou lze jen těžko popsat slovy. 


Třešničkou na dortu byl pozdní OM Chanting prosycený a podpořený nocí plnou zpívání bhajanů, obřadem, sladkostí prasadu, meditací pro Matku Zemi a Krupovým vyprávěním. Odcházeli jsme před půlnocí se srdcem rozsvíceným a tlukoucím pro naše Mistry. 
Děkuju všem za tyto krásné chvíle a přeju Bhanovi, aby se mu zhmotnil sen vybudovat na Moravě bránu do duchovního srdce. Ať už to bude v Olomouci nebo kdekoliv jinde. :) 
S Láskou K.

Žádné komentáře: