čtvrtek 19. listopadu 2015

Pilgrimage Vrindavan 2015.


Když jdete na satsang, když jdete na poutní místa, jste to vždy vy, kdo obdrží, je to vždy ve váš prospěch." 
-
Sri Swami Vishwananda

Bhakti Marga radostně oznamuje pokračování série článků na blogu: „Ve stopách Mistra", která dokumentuje cesty Sri Swamiho Vishwanandy, jak se vydává na poutní cesty na světově nejposvátnější místa.
Druhá z těchto cest je do Vrindavanu v Indii, a koná se od 17. do 26. listopadu 2015.


Vrindavan je starobylé město, nacházející se v horní části Indie, poblíž Dillí, kde Pán Krišna strávil dětství. Město je spojeno s mnoha zábavami /Leelami/ Pána Krišny, včetně slavné "Ras Leely", kterou prováděl s Gopi.

Ve vaišnavské tradici je Krišna považován za Avatara Pána a osmou inkarnaci Narayany. Miliony poutníků z celého světa se hrnou do města, aby vzdali hold Krišnovi a navštívili svatá místa, kde se Jeho zábavy konaly.
Věří se, že Vrindavan je také srdcem bhakti hnutí. Filozofie bhakti je založena na sledování Pána v osobní podobě a rozvíjení jedinečného vztahu s Pánem prostřednictvím této podoby. Ve Vrindavanu má Krišna v chrámech mnoho podob ve kterých je uctíván, včetně podoby milence, dítěte a přítele.


Během dalších dnů si popíšeme mnohá ze svatých míst v okolí Vrindavanu a promluvíme podrobně o různých legendách, spojených s každým místem.
Nenechte si ujít příležitost sledovat Sri Swamiho Vishwanandu a oddané Bhakti Margy, jak cestují do srdce bhakti v Indii.

„Vrindavan, země Pána Krišny, kde před 5000 lety rozlil svou lásku na vše kolem Něho. Tato Láska nikdy neskončila. V průběhu staletí, prostřednictvím oddanosti lidí, skrze Lásku lidí, oni udržují Jeho vibrace živé."
Sri Swami Vishwananda



Sledujte spolu s námi aktualizované nové příspěvky každý den.
----- 

Spolu se Sri Swamim Vishwanandou je na poutní cestě také Swami Vishwabaladharananda a skupina oddaných z Čech.
Pokusíme se vám zprostředkovat jejich dojmy a podělit se s vámi o aktuelní fotografie z míst, kam zavítají. Zůstaňte naladěni... 


 Skupinka na letišti před odletem


Swami Vishwabaladharananda v letadle.

Gurujiho uvítání.



 První chvíle strávené ve Vrindavanu.
 

Žádné komentáře: