pátek 20. listopadu 2015

Pilgrimage Vrindavan 2015, ve stopách Mista - 1. den.

Cesta do Indie začíná...

Ve skutečnosti je špína venku ničím, při porovnání s nečistotami, které nají lidé uvnitř. Prach ve Vrindavanu je prachem, který očišťuje nečistotu, pokrývající vaši duši. To je důvodem, proč svatí říkají, vezměte si prach z Vrindavanu... vezměte si prach z nohou oddaných Pána."
Sri Swami Vishwananda

Cesta
Většina skupiny dorazila ze Shree Peetha Nilaya, dne 16. listopadu 2015, a přistáli krátce po půlnoci v Dillí v Indii. Z Dillí byl zorganizován autobus, který vzal skupinu přímo do Vrindavanu.

Po příjezdu do Vrindavanu měla skupina nějaké jídlo a odpočinek, a brzy poté vyrazila na hrbolaté indické silnice, k návštěvě rodiště Sri Krišny, zvaného Mathura. Bohužel, celý komplex byl silně hlídán indickou armádou, a nebyly povoleny uvnitř žadné kamery.

Po návratu zpět Swamini VishwaMohini Ma měla satsang, skupina zazpívala několik bhajanů, a připravila se na přivítání Sri Swamiho Vishwanandy, který přijel o půlnoci.


Nejvýznamnější momenty:
Výlet do Mathury
Pán Krišna se narodil ve vězeňské cele v Mathuře. Vězeňská cela je symbolem pokory. To ukazuje, jak Pán, díky Jeho pokoře, je ochoten narodit se v prostředí, na které by se většina lidí dívala zvrchu. Tentýž akt pokory je možné vidět u jiných velkých mistrů, jako Ježíš Kristus, který se narodil ve stáji.



Úžasná věc na chrámu je, že se nachází vedle mešity. Tyto dva kostely stojí bok po boku v harmonii. Jak každá kultura může v Indii najít místo,  je na této zemi jednou z nejkrásnějších věcí. Náboženská tolerance ukázaná v Indii je bezkonkurenční a slouží za příklad pro zbytek světa.

Uvítání Sri Swamiho Vishwanandy
Uvítání bylo velmi milé a všichni byli nadšeni a radovali se, že Guruji dorazil. Příjezd Gurujiho ohlašoval začátek vzrušující příštích několika dnů v zemi Radhy Krišny.


Pro více obrázků prosíme navštivte tyto facebookové stránky:
https://www.facebook.com/SriSwamiVishwananda
-----
Také čeští oddaní, spolu se Swamim Viswabaladharanandou, byli u toho. Podívejte se na pár fotografií. 
Zápisky přímo od nich naleznete aktuálně také profilu Bhakti Marga CZ na Facebooku:
a na Telegramu a Twitteru.



Sri Swami Vishwananda provádí abishekam.


Poutníci se vydali na cestu po chrámech.






Guruji dával i Satsang.



Swami Vishwabaladharananda s Gurujim.


Žádné komentáře: