čtvrtek 12. listopadu 2015

Karthik Night ve Švýcarsku.


Karthik Night je nocí, naplněnou bhakti. Je to noc, kdy každý zpívá a tančí až do ranního východu slunce. Věnována specificky Pánu Krišnovi, byla tato Karthik Night, v Cudrefinu ve Švýcarsku, skutečným požehnáním pro všechny, kteří se zúčastnili.

Noc začala krátkým průvodem k instalaci Božstev na oltář, který byl vyzdoben a navržen týmem Bhakti Margy Švýcarsko. Od nástěnných maleb Krišny, až po krásné záclony/drapérie/, visící po celé místnosti, odvedli organizátoři této akce opravdu pozoruhodnou práci.



Než začal tanec, Guruji hovořil o Karthik Night a také obecně o měsíci Karthik. Zde je malá ukázka z této promluvy:

...Karthik je měsícem, který je Pánu Krišnovi velmi drahý, a říká se, že v této době Karthiku, cokoli děláte pro připomenutí si Thákura, připomenutí si Krišny, Narayany, Rámy, obdržíte jako zásluhu stokrát více než obvykle. Normálně, když se modlíte, velmi často máte určitý cíl (je tu důvod), proč se modlíte. Není tomu tak? Prosíte Boha o něco, chcete po Bohu, aby vám odhalil sebe. Ale během Karthiku, cokoli pro připomenutí si Jeho děláte, přináší stokrát více zásluh než normálně.
To je důvod, proč je tento měsíc velmi důležitý. A zvláště dnes, kdy je Ekadashi, které je také ještě více zvláštním, protože dnešek je Pánovi velmi drahý. Každý měsíc je jeden den, který je věnován Maha Višnuovi, a to je Ekadashi. Když se v tento den postíte, po čemkoli toužíte, hluboko uvnitř, vám pomůže připojit se více k Němu. Takže už jste v požehnaném měsíci a v požehnaný den.
Jak jsem vysvětlil v loňském roce, můžete zpívat ke slávě Pána kdykoli a vždy to nese "dobré plody". To neznamená, že když budete zpívat ke slávě Krišny, máte dobré zásluhy jen dnes nebo jen v tomto měsíci. Ne, dobré zásluhy budete mít vždy. Kdykoliv myslíte na Boha, je to vždy dobré.



Později proběhlo představení klasického indického tance, v podání skupiny talentovaných mladých dívek.


 Sri Swami Vishwananda se  připojil k zábavě.

Karthik Night je nocí, která nám připomíná, proč jsme na duchovní cestě, zejména bhakti cestě. Tuto noc tančíme, zpíváme, užíváme si prasad, a do toho všeho nám Pán Krišna, Pán Narayana, žehná stonásobnou punyou. Jak snadná je cesta bhakti? Jen tím, že přijdeme, spolu s ostatními oddanými Boha, a užíváte si skvělý čas během celé noci, jsme schopni dosáhnout jednu věc, pro kterou ​jsme na tuto Zemi přišli - lotosových nohou Pána.

Jak požehaní jsme, nejen mít příležitost oslavit Karthik, ale také být v přítomnosti žijícího Mistra, Sri Swamiho Vishwanandy, jehož přítomnost vnáší do života ducha Karthiku, a jehož milost nám dává vše, co potřebujeme, abychom žili život k jeho maximálnímu potenciálu.

Karthik  Night je opravdu krásným zážitkem. Doufáme, že vás všechny uvidíme nadcházející Karthik ve Shree Peetha Nilaya, tento víkend.


Zde je odkaz pro více informací: 
http://www.bhaktimarga.org/events/karthik-night

Žádné komentáře: