neděle 29. listopadu 2015

Pilgrimage Vrindavan, ve stopách Mistra - 9 a 10. den.

Závěr...



„Snažte se co nejlépe, abyste se stali Božskými. To je to, co všichni velcí mistři učili. Kristus přišel a učil to, Krišna to učil, a všichni z nich učili realizovat své vlastní Božství, protože jen pak tam bude skutečné štěstí."
-
Sri Swami Vishwananda

Cesta:
Závěrečné dva dny pouti byly naplněny hlubokou vděčností a vzrušením, s absolutním vrcholem, kterým byl daršan Sri Swamiho Vishwanandy, poslední den cesty.

V den daršanu přišlo do Jiva Institutu mnoho návštěvníků, s nadějemi poprvé zahlédnout Gurujiho. Na začátku daršanu měl Sri Swami Vishwananda krásný satsang, vyjadřující, jak důležité je mít lásku a úctu k sobě navzájem.


Po recitování Gopi Gíty, měl Sathyanarayan Das také inspirativní výklad o nejvyšší lásce, kterou Gopi měly pro Krišnu.

Po skončení daršanu musela skupina poutníků okamžitě odjet na letiště. Byl to
pro většinu účastníků hořkosladký zážitek, jak cestovali na letiště, a jak líčili 10 úžasných dnů, které strávili se Sri Swamim Vishwanandou v zemi bhakti. Úkolem účastníků je nyní šířit světlo a lásku, kterou obdrželi od Gurujiho a Krišny, okolnímu světu.

Nejvýznamější momenty:
Níže je zachycen daršan z první ruky.  
Sál byl zaplněn oddanými, sadhui a jogíny, hledači Boha všeho druhu, indickými rodinami s dětmi, tetami, strýci a prarodiči, a hlučnými a radostnými dětmi ze sousedství, připomínajíc indickou dopravu s jejími vlastními pravidly. Pro daršan, který skončil přesně v době, kdy naše skupina poutníků měla odejet kvůli letu, přišlo asi 400 lidí.


Závěr:
Doufáme, že se vám série "ve stopách Mistra" z Vrindavanu líbila. Plánujeme jich mnohem více v budoucnu, tak jak Sri Swami Vishwananda cestuje po celém světě.

Pokud máte zájem zúčastnit se pouti Bhakti Margy, navštivte naše webové stránky pro budoucí data a místa:
http://www.bhaktimarga.org/events.


Pokud prostě nemůžete čekat na další pouť, abyste byli s Gurujim a oddanými Bhakti Margy, zveme vás k nám na Babajiho den. Babajiho den je oslavou ve Shree Peetha Nilaya (poblíž Frankfurtu nad Mohanem, Německo), na počest Mahavatara Babajiho, dne 30. listopadu 2015. Pro více informací o události "Babaji Day", prosíme navštivte: http://www.bhaktimarga.org/events/babaji-day

Doufáme, že se brzy uvidíme, a to buď ve Shree Peetha Nilaya nebo na specielním výletě někde ve světě s Gurujim.

Just Love
tým Bhakti Marga Communications
-----
A ještě pár obrázků také s českými poutníky, než se vydali na cestu zpět...






Jai Radhe! Jai Vrindavan Dham! Jai Gurudev!

Žádné komentáře: