neděle 22. listopadu 2015

Pilgrimage Vrindavan 2015, ve stopách Mistra - 4. den.

Rodiště Radhy...


Říkáme Radhe Krišna, Radhe Shyam, protože ona je Krišnovou Šakti. Ona je tím, kdo dává Krišnovi sílu."
-
Sri Swami Vishwananda

Cesta:
Den začal velmi brzy, návštěvou Bihari Van, v sedm ráno. Je to krásné místo, s jezírkem, kde se říká, že Krišna přicházel a jedl v jedné ruce chapati a chatni v druhé, a poté si myl ruce v rybníku. Rybník je také místem, kam Sri Haridasji chodíval často meditovat a dělat Hari Nam.


Zde je popis událostí dne z první ruky:
Měli jsme to štěstí, a dostali ostatky světce jménem Sri Madan Mohan Dasji, který bydlel na stejném místě. Přešel do samádhi v roce 2007 ve věku 138 let.
Poté jsme se přemístili na pravděpodobně zatím nejkrásnější místo: Radha Ra. Obsahuje murti Shrimati Radharani v hluboké meditaci. Radharani tam žila asi 50 let poté, co Krišna odešel z Vrindavanu. Byla neustále pohroužena v Krišna japam a dhyanam (meditaci).
Den byl završen setkáním se Sri Vinod Bihardasji Maharajem v Barsane, které je rodištěm Radharani. Užili jsme si parikramu kolem Barsane, kterou dělá každý den, zatímco rozdává sladkosti dětem a také opicím a ptákům. Pak jsme měli spolu s ním daršan v chrámu v Barsane.


Nejvýznamější momenty:
Satsansg s Gurujim v Bihari Van
Pod jedním ze stromů v Bihari Van měl Guruji krátký satsang. Řekl nám, že pokaždé, když jdeme na posvátná místa, dostáváme jinou energii. Tato energie je jako semínko, který je zasazeno do našich srdcí, a pokud je správně zalévá, bude v pravý čas kvést.

Svědectví:
Jedním z vrcholů cesty byla návštěva Ašrámu Světce Vinod Bihardasjiho, kde jsme našli krásnou zahradu plnou Tulsi. Jaká to atmosféra, oáza uprostřed pouště. Guruji řekl, že místo je energeticky velmi silné a požádal, abychom tam několik minut meditovali. Díky Guruji, za úžasný den!" Dakshini, Německo


Pro více obrázků prosíme navštivte naši stránku na Facebooku:
https://www.facebook.com/SriSwamiVishwananda
 -----
A doplňujeme o pár fotografií s českými poutníky a Swamim Vishwabaladharanandou...


Guruji promluvil k poutníkům o důležitosti a významu navštěvování svatých míst a chrámů.



Putníci vyrazili pěšky (bez bot), dle jejich slov těžko stíhajíce svižné tempo, které Guruji a Sri Vinod Bihari Ji nasadili. 


Tradiční indický oběd. Jídlo bylo prý moc dobré a dokonce sám Guruji řekl, že je docela pálivé, což znamená pálivost na hranici únosnosti!

Aktuelní zprávy a dojmy českých poutníků naleznete na Facebooku (a také Twitteru a Telegramu):
https://www.facebook.com/bhaktimargacz/posts/1651307315127573

Žádné komentáře: