středa 23. září 2015

Kumbh Mela 2015, ve stopách Mistra - Den 11 (Závěrečný den).















Cesta 
Závěrečný den pouti strávili poutníci návštěvou chrámů v okolí a zpěvem kirtanu. Zlatým hřebem dne byla návštěva chrámu Trimbakeshwar a strávit chvíle se Swamim, před odjezdem z Indie. V chrámu je jeden z dvanácti jyotirlingamů, hlavních lingamů Indie.
















Kromě návštěvy chrámu Trimbakeshwar, skupina navštívila také rodiště Hanumana. Zajímavé je, že během monzunového období jsou větry tak silné, že voda vodopádů je tlačena zpět nahoru, čelíc gravitaci.



Skupina také navštívila chrám a ašrám světce-rišiho Kapila, kde je hlavním Božstvem Ráma. Na tomto místě Kapila, když mu bylo 5 pět let, dal Brahma Vidya (Božské poznání) své matce. To se stalo během Satya Yugy (Zlatého věku). Na tomto místě žil velký Guru Gajanand Maharaj a praktikoval sádhanu po mnoho let, dosahujíc osvobození a všech jeho zvláštních schopností /pozn.: siddhi/.


V ašrámu jsou dva kundy (vodní nádrže), kam, po tisíce let, přirozeně přitéká voda. I když tam nejsou žádné  odtokové cesty, nikdy nepřeteče. V dávných dobách se Kumbh Mela konala v těchto nádržích.


Další zajímavým příběhem zde je, že jižní oblast ašrámu byla místem Sri Shukracharyi, gurua asurů /pozn.. démonů/. Proklel region a žádné rostliny by tam nerostly, dokud Pán Ráma, když byl v exilu, touto zemí neprošel. Když se Jeho nohy této plochy dotkly, vše se zazelenalo a rozkvetlo.



Později během dne navštívila skupina velmi krásný chrám Rámy v Nashiku, nazývaný Mukta Dham. Hlavní božstvo je Síta-Ráma, ale byla přítomna i další nádherná Božstva, jako je Rádha-Krišna, Lakšmí-Narayan a Hanuman. Skupina vzala harmonium, mridanga a manjira a začala zpívat kirtan. Mnoho dalších lidí se připojilo k Hari Námu tleskáním, zpěvem a skupinu zvědavě pozorujíc. Byla tam skvělá energie a během několika minut byl chrám plný.


Ve večerních hodinách skupina strávila posledních pár chvil v táboře, který se stal na posledních osm dní domovem, a stmelil všechny dohromady. Skupina měla večeři při svíčkách, na vytvoření zvláštní slavnostní atmosféry, a pak se jim dostalo mimořádné návštěvy hlavy jedné z největších Akhar. Měl soukromou schůzku se Swamijim a pak poslouchal kirtan, který jsme prováděli specielně pro něj.





Závěrečné okamžiky nezapomenutelné pouti byly stráveny poděkováním Swamijimu, který umožnil skupině účastnit se této specielní mystické cesty do srdce spirituality v Indii, na Kumbh Melu. Skrze milost Mistra byli všichni ve skupině schopni zažít lásku k Božství svým vlastním jedinečným způsobem, a nyní mohou zářit a sdílet tuto Lásku s lidmi kolem sebe, tím, jak se vrátí do svých domovů.


Svědectví:
„Skončilo to také pozdě v noci, a teď jsme všichni vyčerpaní a šťastní, že budeme mít pár hodin spánku, které velmi chyběl. Druhý den jsme se rozloučili s naším milovaným Gurujim, který letěl na malé prodloužení jeho pobytu v Indii, cestuje do oblasti Pune s malou skupinou oddaných, zatímco zbytek z nás se vydal dvěma velkými autobusy do Bombaje, odkud nás čeká let do Frankfurtu, Londýna, Moskvy či Johannesburgu. Bylo to nezapomenutelných 10 dní, které jsme strávili společně jako jedna velká rodina, a budeme si uchovávat vzpomínky v srdcích." - Swami Vishwakurunandhanananda (Swami Kuru)

Nadcházející události:
Pokud byste se chtěli dozvědět více o tom, jak se můžete zúčastnit nadcházejících událostí se Sri Swamim Vishwanandou, klikněte na tento odkaz:
http://www.bhaktimarga.org/events

Pro více fotografií prosíme navštivte naši stránku na Facebooku:

Žádné komentáře: