neděle 20. září 2015

Kumbh Mela 2015, ve stopách Mistra - Den 9 (Iniciace Mahamandaleshwarem).



Člověk nemůže porozumět duchovnosti prostřednictvím slov. Je to pouze tehdy, když vyskočí z hloubky uvnitř vás, že se pak stanete duchovními. 
Duchovnost nenastane skrze pochopení myslí. 
Stejně tak s duší - mysl nemůže uchopit kvalitu nebo podstatu duše, i když mysl chce, stejné je to i s duchovností. Podstatu duchovnosti nemůžete uchopit myslí, pouze duší."
-
Sri Swami Vishwananda

Cesta
Jsme rádi, že vám můžeme oznámit iniciaci-zasvěcení Sri Swamiho Vishwanandy Mahamandaleshwarem. Stal se vůbec prvním, komu byl  tento specielní titul udělen mimo Indi.

Mahamandaleshwar je titul užívaný hinduistickými mnichy. Osoba zasvěcená Mahamandaleshwarem byla vyzdvižena svými kolegy na nejvyšší úroveň tradičního hinduistického duchovního vedení.


Mahamandaleshwarové jsou součástí systému Akhara, založeného Adi Shankaracharyou, jako způsob, jak zachovat tradiční hindské praktiky, před ztracením nebo zapomenutím. Sri Swami Vishwananda se připojí k Nirmohi Akhaře, což je vaišnavská Akhara založená v roce 1700.


V rámci Akhary je zastoupeno několik sampradáyí/linií/, a patříme do Sri Sampradáyi, založené Sri Ramanuja Acharyou. (Je důležité vědět, že i když Adi Shankarycharya založil systém Akhara, příslušnost k Akhaře z nás nemusí nutně činit následovníky jeho nebo jeho filozofie.)

"The Times of India" publikovaly malý článek o Swamiho iniciaci a spojení na Bhakti Margu. 
 
Nejvýznamější momenty
Jeden z účastníků nám vyprávěl o průběhu dne a zasvěcení:
Protože dnes byly narozeniny Pána Ganéšy, Guruji provedl ráno abishekam k Pánu Ganéšovi a Giridharimu. Po modlitbách se konala yagna, kde mohli všichni obětovat svatému ohni. Oslava pokračovala dále obětováním jídla a světla (arati) Pánu Ganéšovi. Poutníci dostali daršan a Guruji zpíval několi bhajanů, zatímco lidé zpívali, tleskali a velmi nadšeně tančili."



 Gurudev si ráno užil a byl v hravé náladě a pózoval pro fotografie.





Večer jsme podnikli naši cestu na iniciaci Gurujiho. Místo bylo zcela zaplněno, a Gurujimu byla provedena Puja, zasvěcující jej Mahamandaleshwarem. Po iniciaci zamířil Guruji a skupina zpět na místo, kde jsme byli ubytováni."

Krátký videoklip z akce byl vysílán skrze "Periscope"Vysílání na Periscope obvykle trvá jen 24 hodin, takže pokud byste chtěli být informováni o budoucích vysíláních, stáhněte si aplikaci Periscope, pak klikněte na tlačítko "Folow/Sledovat" na naší profilové stránce:
https://www.periscope.tv/bhaktimarga108
 




Když jsme přijeli do hotelu, skupina mu obětovala krásný věnec a květiny, oslavujíc tuto událost. Guruji měl malý satsang, sdělujíc, že byl opravdu šťastný, když viděl lásku ukazovanou jeho oddanými. Také, že chceme-li dosáhnout Boha, musíme být pokorní. Citoval Gándhího, sdělujíc nám, že i když měl titul Mahátma, zůstal pokorným, i když mohl být na titul velmi hrdý. Oddaní velmi pozorně naslouchali ."





Budeme mít nyní několik hodin spánku, než se vydáme ve 2:30 místního času na druhou hlavní koupel na Kumbh Mele."

Svědectví
Po iniciaci jsme se vrátili zpět a vřele pozdravili Gurujiho věnci a květinami. Guruji také znovu zdůraznil, že pokora je nejdůležitější vlastností, pěstovanou na duchovní cestě. Také později zopakoval to, co říkal celou cestu: že víra, kterou lidé tady mají, je krásná."- Nilkrit, Brazílie

Zítřek by měl být velmi vzrušující, jak se skupina zúčastní druhé koupele. Zůstaňte naladěni!

Pro více fotografií navštivte naši stránku na Facebooku: 

Žádné komentáře: