pátek 11. září 2015

AKY Retreat - ohlasy.

Přinášíme vám další pohled na letošní Atma Kriya Joga Retrat ve Shree Peetha Nilaya očima českého účastníka, tentokrát zážitek daršanový...

Japa daršan a  AKY Retreat.

Jai Gurudev,
rád bych se s vámi podělil o nádherný zážitek, který jsme měli možnost všichni sadhakové společně prožít v minulém týdnu na AKY Retreatu se Swamim Vishwanandou. Program AKY Retreatu byl předem v Ašrámu pečlivě naplánován a byl velmi pestrý + zajímavý. Nicméně tak jak to už ve Springenu běžně chodí, Swami je ten, který vnáší do programu další „potřebné“ změny a úpravy.
Ve středu dopoledne jsme se dozvěděli od Ruchity změnu programu a to, že Swami se rozhodl poskytnout všem účastníkům AKY Retreatu mimořádný daršan ve čtvrtek odpoledne. Propuklo obrovské nadšení a radost ze Swamiho milosti. Pravděpodobně každý z účastníků se už viděl v daršanové hale u křesla Swamiho, nicméně další příjemné překvapení na nás čekalo ve čtvrtek ráno, když Ruchita sdělila podrobnosti a to, že daršan se uskuteční venku pod širým nebem, na travnaté ploše hned vedle terasy jídelny. 
Během odpoledního programu ve čtvrtek jsme dostali od Tulsidase pokyny, že v průběhu celého daršanu budeme všichni nahlas japovat mantru "OM Namo Narayanaya". V 18 hodin všech 160 sadhaků + několik desítek rezidentů zasedlo na trávník směrem k malebnému údolí, kde měl připraveno křeslo i Sri Swami Vishwananda. Slunečný a teplý podvečer jsme zahájili hlasitým chantováním mantry, začal tedy tzv. "Japa daršan". Skutečnost, že to byl první venkovní daršan v historii Ašrámu a síla společného chantování OM Namo Narayanaya, vytvořila překrásnou a mírumilovnou atmosféru.
Od Swamiho jsem pak dostal Boží milost v podobě požehnání amuletu s jeho fotografií a cítil jsem, jak jsou vibrace v prostoru silné. Když jsem nasměroval dlaně rukou směrem ke Swamimu, tak to byla neskutečně silná energie a měl jsem dojem, že se neustále zvyšovala s narůstajícím časem, kdy znělo prostorem sborové OM Namo Narayanaya. 


Nad Ašrámem se začaly pomalu stahovat šedá mračna a vypadalo to, že za malou chvilku začne hodně silný déšť. Rezidenti - organizátoři okamžitě přinesli velký přístřešek, který drželi nad hlavou Swamiho. Swami dvakrát nebo třikrát pohnul obočím směrem k oblakům a mohli jsme se pouze domnívat, že s někým tam nahoře v duchu pravděpodobně mluví. Výsledkem tichého rozhovoru „mezi nebem a Swamim“ byl příjemný osvěžující letní deštík, který všechny přítomné doslova pohladil. Někdy po 21 hodině Swami daršan ukončil a my jsme pak mohli ještě dlouho do noci všichni vychutnávat lásku, něhu a mír, který provázel celý průběh Japa daršanu.

Guruji,  z celého srdce děkujeme za Tvou milost a laskavost 
Jai Gurudev!
S láskou Bhano


Žádné komentáře: