čtvrtek 17. září 2015

Kumbh Mela 2015, ve stopách Mistra - Den 6 a 7 (Sdílení zážitků).


Ke všemu co děláme, používáme na čištění vodu. Ona ví, jak omýt. Ví, jak očistit, a to je důvod, proč ve všech rituálech - hovoříme-li o křesťanství, hindusimu, buddhismu - ve všech náboženstvích můžete vidět, že tam je voda."
-
 Sri Swami Vishwananda

Cesta:
Po úžasném dni, kdy jsme se zúčastnili koupacího obřadu, strávili oddaní několik příštích dní sdílením svých zážitků prostřednictvím Satsangu a také návštěvami svatých.


Sri Swami Vishwananda a Bhakti Marga se také objevili v mnoha časopisech po celém regionu. Indické média zaujali západní poutníci, oblečeni v bílém, na sobě tilaky a zpívající Boží jméno.


Velmi pěkný rozhovor se Sri Swami Vishwanandou byl zveřejněn v duchovní části "Sunday Times of India":


Nejvýznamější momenty:
Ráno po koupeli bylo vyplněno sdílením zkušeností, pokud jde o snaan /koupel/. Oddaní sdíleli pocit jednoty se Swamijim a se sebou jako skupinou.

Jeden z poutníků poznamenal, že: 
„je to jeden z nejneuvěřitelnějších dnů mého života, nikdy na to nezapomenu. Celá noc zpívání bhajanů s oddanými, sádhui a duchovními učitely měla velmi silnou energii. Jen jsem chtěl tančit a zpívat Bohu, úplně se odevzdat. Bylo to fantastické být vítán tak pěkným způsobem Indy, a to vždy s úsměvem, chválicími jméno Hariho, nabízejíc nám květiny a světlo. Zažít toto spolu se všemi oddanými a Swamijim bylo nezapomenutelné. Energie byla opravdu vysoko, a jít do řeky s mým Gurudevem a bratry a sestrami, byl nepopsatelný pocit. Potom měl každý ohromný úsměv."





Po Satsangu v dopoledních hodinách Swami navštívil několik svatých míst. 

Zde je zážitek jednoho oddaného ze skupiny:
„Navštívili jsme chrám Kalaram, což překladu znamená "černý Ráma". Swamiji měl uvnitř chrámu krátký Satsang, a řekl, že Pán Ráma strávil nějaký čas na tomto místě, když byl v exilu.
V tomto chrámu jsou murti Pána Rámy, Síty a Lakšmana černé, a Guruji říkal, že se manifestovaly.


Dále jsme šli do chrámu Šivy, kde Guruji nabídl vodu Šiva lingamu. Chrám byl malý, ale poutníci byli vyzváni, aby sledovali Aarti, které Swamiji lingamu nabídl.





Poté jsme šli do tábora Mahanta Santoshe, kde nás přijali prasadem. Později naši hudebníci z "Bhakti Sounds" hráli nějaké bhajany spolu s jinými hudebníky. Místo bylo zavaleno spoustou Indů, kteří si užívali a tančili na Harinám."


Pro více fotografií navštivte naši stránku na facebooku:
https://www.facebook.com/SriSwamiVishwananda

Žádné komentáře: