sobota 19. září 2015

Jak probíhala Summer Sangha (1. část).

Summer Sanghu, v překladu "Letní komunitu", tedy setkání mládeže, uspořádala Bhakti Marga letos poprvé. Jaký byl její průběh a jaké dojmy účastníků této velmi úspěšné akce vám přiblíží následující článek...


Summer Sangha - část 1
Bhakti Marga minulý týden /pozn.: v průběhu srpna/ pořádala vůbec první Summer Sanghu. Program byl zaměřen na rozšíření poznání Bhakti Margy, cesty oddanosti, a propojení mládeže ve vzájemné podpoře na jejich duchovní cestě.

Summer Sangha byla aktivním týdnem. Mládež z celého světa se ponořila do široké škály aktivit, které byly všechny zaměřeny na poznání forem bhakti v praktickém podání: séva, malířské a hudební kurzy, puja kurzy, studijní sekce s Rishi Nikhilanandou a tak dále. Byla to úžasná příležitost pro nás všechny se propojit, i s rezidenty a s misí Bhakti Margy. Nechali jsme za sebou na chvíli naše normální životy a byli jsme schopni všeho nechat a jen milovat.

Prvních pět dnů bylo skutečně o tom poznat cestu oddanosti, prostředí Ašrámu (Shree Peetha Nilaya), a vzájemně se poznávat s lidmi. Některé z našich oblíbených zábav zde - Kirtan a Séva, byly hlavním bodem v několika prvních dnech.

Den 1 - Zahájení




Swami Anashuya poskytl přehled týdenních aktivit, zatímco se mládež seznamovala.

Překvapující návštěva Sri Swamiho Vishwanandy byla příležitostí setkat se a pozdravit komunitu! Jeden z hostů se zeptal Gurujiho na možnost daršanu, který odsouhlasil udělat jej s jednou podmínkou, že komunita bude zpívat a hrát po celou dobu!



 Guruji představil skupině kirtan.





Vedoucí pracovníci Sévy v Ašrámu pozdravili komunitu.

Den 2  - Mantra Projekt, Padaseva/Dasya Bhakti a kurz Shravana/Kirtana Bhakti 

Každý si mohl vyzkoušet Padasevu a Dasya Bhakti čili pomoc ostatním a službu Pánu skrze Sévu, obětavou službu. Procvičovali jsme si soustředění na Boha po celý den a věnování naší práce Jemu.


 Kdo říká, že práce nemůže být zábava?! Přijetí a služba Pánu můžou změnit povinnosti v hravou oddanost.



Po troše tvrdé práce nás Mira, Chatur a Aaradhaka učili o Kirtanu a Shravana Bhakti. Mládež naslouchala příběhům o tanci, zpívání a Chaitanya Mahaprabhuovi. Bylo nám sděleno, že Boží jména jsou jedno a to samé. Vibrace Božích jmen jsou čisté, a povznášejí naše vlastní vibrace na jejich úroveň. Mnozí poznamenali, že zažili sílu Božího jména. To nám vysvětluje, proč Guruji chce, abychom zpívali a hráli během daršanu. 
Jeden host poznamenal:
„Pochopil jsem mnoho o bhajanech a spirituální hudbě, kterou hrajeme - že spirituální hudba slouží člověku svými frekvencemi a jak jsou tyto důležité.“



Kirtan a tanec okolo ohně rozehřál dav do divoké noční slavnosti.


Skupina si užívala zpěv a tanec okolo ohňů, zvláště když přišel Guruji a přidal se k zábavě.

Den 3 - Team Building, OM Chanting a historie Bhakti Margy



Pro legraci a jako výzvu poskytli vedoucí mládeži karaoke. To nám pomohlo se také cítit před davem pohodlně.


Malé skupinky měly pouze málo času na to si připravit píseň, aby ji pak všichni zazpívali před ostatními.



Karaoke se líbilo a tím se komunita uvolnila!




Rishi Nikhilananda měl lekci o historii Bhakti Margy. Zde ukazuje vývoj loga.


OM Chantingový kruh byl na programu po Kirtanu.


Komunita obsáhla zkušenosti z Ašrámu v mnoha formách: životní prostředí, výuka, zpěv a tanec, příběhy o Božství, filmy o svatých, a nahlédnutí do životního stylu mnichů a sester zde ve Shree Peetha Nilaya.

Jedna osoba poznamenala:
„Cítím, že lidé, kteří zde kdy byli, jsou rozdílní od lidí doma v Itálii a na jiných místech. Ti lidé jsou zde proto, že je něco chytlo. To není náhoda, že jsem je zde potkal. Mám z nich velice dobrý pocit.“

A další říká:
„To co se mi hodně tento týden líbilo, jsou lidé, které jsem potkal. Je zde mnoho lidí v mém věku a jsou opravdu skvělí. A to je, co mám rád, poznávat lidi.“

První tři dny toho týdne byly vzrušující a skutečným přínosem pro sjednocení nás, spirituální mládeže, která hledá Lásku ve všem a ve zpívání Božích jmen. Ještě přijdou další věci do konce tohoto týdne, tak zůstaňme ve spojení!

(překlad: Kaltikeyani, Č.R.)

Žádné komentáře: