úterý 22. září 2015

Kumbh Mela 2015, ve stopách Mistra - Den 10 (Druhá koupel).



Voda působí jako prvek k očištění vnějšku. Takže, je-li vnějšek očištěn, je očištěna mysl. 
Duše je čistá, takže vnitřní oheň, kterým je sama Šakti, se může projevit."
-
Sri Swami Vishwananda

Cesta
Úžasný cesta, vedená Mistrem, Sri Swamim Vishwanandou, došla k vyvrcholení druhou a poslední koupelí.
 

Nejvýznamější momenty
Jedna osoba napsala:
„Začalo to časně. Skupina opustila hotel ve 2:30. Během snaan (dnů koupelí) je mnoho ulic uzavřeno, což nás nutilo odejít dříve. Skupina dorazila na místo kolem 4 hodin ráno. Někteří tam meditovali a další odpočívali. Byla nabídnuta Puja Krišnovi.

„Průvod jsme zahájili před 6 hodin ráno. Hodně pršelo a byla ještě tma. Guruji vypadal krásně v jeho voze, který byl vlastně džípem, pěkně vyzdobeným věnci a deštníkem. Na rozdíl od předchozího snaan, tam bylo méně lidí v ulicích. Poutníci byli velmi vzrušeni, tančili, tleskali a zpívali bhajany. Mohli jsme sledovat Gurujiho velmi zblízka."



„Průvod vypadal v některých bodech jako maraton, protože džíp jel rychle a poutníci museli doslova běžet, aby ho dostihli. Místní lidé nabízeli květiny a pozdravy Gurujimu a naší skupině. Někteří se chtěli dokonce přiblížit ke džípu a dotknout se Gurujiho nohou. Guruji je často zdravil a žehnal jim, a mnoho místních byl uchváceno jeho Božskou přítomnosti."

„Po zábavné cestě do místa koupání měla naše skupina tři ponoření. Na zpáteční cestě skupina stále tančila a zpívala."


„Zpět na původním místě jsme na Gurujiho čekali za zpěvu bhajanů. On se k nám přidal a dal nám Prasad. Po chvíli se poutníci vraceli do autobusů."

„Na své cestě zpět zastavil Guruji u tábora Balaram Dase (z Vrindávanu). On provedl Gurujiho zasvěcení den před tím. Byl milý a Gurujim nadšen. Jeho hlavními principy jsou: Hari Naam (zpěv Božského jména) a Prasad (jíst jídlo obětované Božství)."


Vrátili jsme se do hotelu v 10:30 a měli volný den k odpočinku. Někteří znovu šli do Nashiku na návštěvu chrámů a koupit dárky, atd. Také před večeří proběhl v táboře OM Chanting."

Chcete-li se dozvědět více o OM Chantingu, navštivte adresu:
http://www.omchanting.org

Další den začne také brzy, odjíždíme v 5:30 do chrámu Trimbakeshwar. Lidé ze západu obvykle nemohou do tohoto chrámu jít, ale díky starostovi jsme obdrželi zvláštní povolení."
Trimbakeshwar je považován za jedno z nejposvátnějších míst v Indii, protože je zdrojem řeky Godavari, rodištěm Pána Ganéši a další.

Další příběhy a dobrodružství budeme psát později, protože poutníci ukončili své zážitky na Kumbh Mele a začali jejich cesty zpátky domů.

Pro více fotografií navštivte naši stránku na Facebooku:
https://www.facebook.com/SriSwamiVishwananda

Žádné komentáře: