sobota 12. září 2015

Kumbh Mela 2015, ve stopách Mistra - Den 1 (Cesta do Indie začíná).

Když jsou Božská jména stále na vašich rtech, nebudete mít čas myslet na negativní věci. 
Shirdi Sai vždy říkal svým učedníkům, aby zpívali OM Namo Narayanaya."
-
 Sri Swami Vishwananda


Cesta:
Cesta do Indie začala návštěvou Shirdi. Shirdi je nejvíce známo od konce 19. století jako domov Shirdiho Sai Baby. Shirdi se nachází v těsné blízkosti Nashiku, kde se koná Kumbh Mela. Swamiji cítil, že by Shirdi bylo pěkným místem k návštěvě, pár dní před tím, než podnikneme naši cesta do kempu Kumbh Mela.



Shirdi Sai Baba byl indický duchovní mistr, který byl a je shledáván jeho ctitely jako světec. Byl ctěn jak hinduistickými, tak muslimskými oddanými. Sai Baba zdůraznil význam odevzdání se pod vedení pravého Satgurua, který poté, co vykonal sám cestu k Božskému vědomí, provede žáka džunglí duchovního tréninku.
Sai Baba je uctíván lidmi po celém světě. Učil morálnímu kodexu lásky, odpuštění, pomoci ostatním, charity, spokojenosti, vnitřního míru a oddanosti Bohu a Guruovi.




„Čtyři sádhany a šest Šáster není nutných. Stačí mít naprostou důvěru ve svého Gurua: to je dostatečné."
Shiridi Sai Baba

Nejdůležitější momenty:
Navštívili jsme Dhuni /posvátné místo reprezentované puklinami v zemi s hořícím ohněm/ Sai Baby, které nikdy nezhasíná.

Swamiji řekl, že to místo pomáhá nepřetržitě čistit svět.
Sai Baba dával na tomto místě lidem prasad - vodu a vibuhuti.
Sai Baba vstoupil na tomto místě do třídenního Samádhi (nehybného stavu blaženosti).

Navštívili jsme místo Mahalsapati Chimanji Nagareho, který přivítal Shirdiho Sai Babu a dal mu jméno "Sai" - poprvé ho však odmítl, když zjistil, že Shirdi je muslim; později, když si uvědomil velikost Shirdiho Sai Baby, kál se, a stal se jedním z jeho nejbližších učedníků.



Svědectví: 
Vstupujeme do bezpečí a pod ochranu našeho milovaného Gurujiho, jak následujeme jeho stopy, je bezpečné říkat...cesta epických rozměrů je při nás." Dimitiri, USA





Žádné komentáře: