úterý 15. září 2015

Kumbh Mela 2015, ve stopách Mistra - Den 3 a 4 (Příjezd do Nashiku).



„Pokud vezmete jakékoli Božstvo - Rámu, Krišnu - ti všichni mají Gurua. Ti všichni mají učitele, který je vedl. Jsou ztělesněním Božství v plném rozsahu, ale přesto ukazují, že v životě člověk potřebuje požehnání Gurua a způsob jak ho získat, je přes satsang, skrze setkání." 
Sri Swami Vishwananda

Cesta:
Poté, co strávila dva krásné dny v Shirdi, skupina přejela do Nashiku v Indii, který je ústředním místem pro všechny účastníky Kumbh Mely 2015.


Umístění tábora je blízko řeky Godwari, kde se budou konat hlavní koupání, byl postaven pro 150 lidí a oddané, kteří na tuto specielní cestu cestují se Sri Swamim Vishwanandou. Třetí a čtvrtý den jsme strávili převážně na místě, setkáním s duchovními učitely při satsangu.

Protože je v Indii právě teď období dešťů, cestování autem může být skutečnou výzvou, kvůli přívalovým lijákům, které velmi rychle přemění silnice v řeky.

Nicméně, skupině se podařilo navštívit tábory několika duchovních učitelů.






Jedním z hlavních vrcholů posledních dvou dnů byla schůzka mezi Sri Swamim Vishwanandou a Paramahamsou Nithyanandou.

Nejdůležitější momenty:
Zde je stručná zpáva od jednoho oddaného ze skupiny o setkání mezi dvěma duchovními Mistry:

Dnes jsme opustili areál, kde jsme ubytováni, v 5:45, abychom navštívit tábor Paramahamsy Nithyanandy, který je v Triambhakeshwari, asi 30 km daleko."



Když jsme přijeli, Swami Nithyananda pozdravil nádherně Gurujiho a posadil ho na podium přímo vedle něj. Bylo přítomno také mnoho dalších hostů, včetně hodnostářů z Ananda Akhada, a dalších svatých z celé Indie. Po mnoha projevech mladí oddaní Swamiho Nithyanandy prokázali schopnost otevření jejich třetího oka, jak je to učí Swami Nithyananda. Mladá dívka přečetla několik náhodných textů se zavázanýma očima, opravdu ohromila všechny přítomné."


„Poté, co všechny ukázky skončily, Guruji oslovil publikum s krátkou řečí. V něm chválil Gurua jako samotného Bhagavana a uvedl, že pouze jeho milostí může být dosaženo spásy, a všechna sadhana je neplodná bez požehnání Gurua. Vyzval všechny oddané Paramahamsy Nithyanandy, aby směřovali všechnu svou lásku svému Guruovi a odevzdali svou mysl k jeho nohám. Pokračoval sdělením, že Paramahamsa Nithyananda je ztělesněním samotného Pána Shankary na Zemi a jeho oddaní by se měli cítit šťastni, že mají takového vyjímečného Gurua."

„Poté co veřejná část skončila, Swami Nithyananda pozval Swamiho, aby se s ním setkal v soukromí. Tam rozmlouvali jako drazí přátelé, jak to bylo vždy. Bylo vysloveno mnoho témat, ale my bychom chtěli vyzdvihnout jedno, ve kterém Swami Nithyananda opět ukazoval jeho velké přátelství a respekt k Bhakti Marze. Normálně není lidem ze západu dovoleno mít daršan u jyotir lingamu v Triambhakeshwaru, ale Swami Nithyananda okamžitě své oddané směřoval, aby tomu napomohli, abychom ho mohli navštívit a mít daršan. Není stanoven čas a datum, ale vypadá to, že vše je na dobré cestě a rádi bychom upřímně poděkovali Swamimu Nithyanandovi a jeho oddaným za veškerou pomoc."



Nejbližších několik dnů by mělo být velmi vzrušujících, tím jak se setkají miliony shromážděných na této akci a samotná Kumbh Mela oficiálně začně. Zůstaňte naladěni!

Více fotografií naleznete na naší stránce na Facebooku: 
https://www.facebook.com/SriSwamiVishwananda

Žádné komentáře: