středa 16. září 2015

Kumbh Mela 2015, ve stopách Mistra - Den 5 (První koupel).



Když se vykoupete ve jménu Boha, bez ohledu na jméno, bez ohledu na Božstvo - ve jménu Ježíše, Rámy, Krišny, Devi - pokud se vykoupete v tomto Božském jménu, jste osvobozeni z mnoha životů."
Sri Swami Vishwananda

Cesta:
Po dlouhém očekávání konečně nastal den první koupele. Říká se, že když se člověk vykoupe ve svaté vodě, během Kumbh Mely, ta osoba je očištěna od všech minulých hříchů. Miliony lidí na celém světě čekali na tento den poslední dva roky. Oddaní Bhakti Margy konečně dostali svou příležitost, a zde je několik nejvýznamějších momentů z tohoto zážitku.



Nejvýznamější momenty:
V noci před prvním koupáním  kanál indické televize natáčel rozhovor  se Sri Swamim Vishwanandou pro živé televizní vysílání. Byli dychtiví hovořit se Swamijim a ukázat bhajany zpívané hudebníky Bhakti Margy. Většina lidí v tomto regionu používá tradiční způsob a  styl zpěvu "předzpívání a odezva", který provádí Bhakti Marga, je pro ně velmi zajímavý.


Načasování fungovalo perfektně, aby ukázalo Miru v plné síle, když zrovna zpívala "Sabje Ounchi Prema Sagai" (Láska je nejvyšší modlitba), a dav absolutně šílel.



Další den se konala první koupel. Zde je zpráva od jednoho oddaného ze skupiny o zážitcích:

Podobně jako v případě Kumbh Mely v roce 2013, Santoshji byl laskavý a stal se naším hostitelem, abychom se připojili k průvodu v jeho voze. Guruji a on byli bok po boku v horní části vozu. 
Pak jsme jako skupina čekali kousek před jeho stanovištěm. Když říkáme "skupina", musíte si představit více než 100 oddaných z Bhakti Margy i oddané z Akary Mahanta Santoshe. V tomto okamžiku již došlo ke shromažďování davu a síla události se projevovala víc a více.


Udržovali jsme naši pozici statečně, když jsme čekali, muselo to tvat asi hodinu, s mnoha auty a vozy, které se stavěly do polohy "připraven", předtím, než konečně byl náš vůz na řadě.
To, co následovalo, byla úžasná cesta křivolakými a malebnými uličkami Nashiku.
Lidé z Nashiku lemovali ulice města a poskytli nám a všem ostatním poutníkům vřelé přivítání. Bylo velmi milé pozorovat jejich reakce, když viděli, k jejich velkému překvapení, velkou skupinu západních poutníků s tilaky atd., pochodovat; a když jsme se usmáli a zamávali na ně, mnozí reagovali s velkým úsměvem na tvářích a sepjali dlaně do pozdravu pranam.

Bubny dodali skupině silný rytmus a energii, která trvala po celou cestu. Tančili jsme a skákali, komunikovali s Gurujim na voze, a sdíleli svou lásku se všemi kolem nás. Nakonec, asi po 1,5 hodiny, jsme dorazili do Ram Kundu řeky Godavari, kde  se nám dostalo svaté a velmi osvěžující koupele. Vyvrcholení průvodu.

Pak jsme se vrátili k našemu vozu a těžce dýchali cestou zpět do tábora Santoshjiho, kde jsme byli opět přivítáni  bezpočtem občanů Nashiku, kteří nás zdravili "Rádhé Rádhé", "Jai Sri Krishna" nebo "Jai Sri Ram" a házením květin a okvětních lístků na nás."

Mnoho oddaných Bhakti Margy vystupovalo v krátkém videoklipu BBC během koupání. Klikněte sem a podívejte se: 


Svědectví:
Je to mnohem více než jen koupel, je to cesta. Další část cesty, která nás vede z mysli do srdce. Zvlášť, když jste uskutečnili tuto cestu pod vedením a za přítomnosti svého Gurua, jako to máme privilegium dělat, to se stává velmi mystickým zážitkem. Jako všechno na duchovní cestě, to není o vnějšku, ale ve skutečnosti o vnitřku, ale vnější nám pomáhá spojit se s vnitřní stranou. Požehnání, která jsou vyvolána, jsou nejen pro nás tady na místě, ale jsou rozšířena na zbytek naší duchovní rodiny, které nemohla být tady fyzicky, a nakonec na celé lidstvo."- Swami Vishwakurunandhanananda (Swami Kuru)

Více fotografií naleznete na naší stránce na facebooku: 
https://www.facebook.com/SriSwamiVishwananda-


Žádné komentáře: