pátek 18. září 2015

Kumbh Mela 2015, ve stopách Mistra - Den 8 (Zábava ve vodě).




Tyto řeky nejsou jen obyčejnými řekami, víte. Jsou tu, aby očistiliy lidstvo, aby nás očistily, takže můžeme postupovat na duchovní cestě volně, bez jakýchkoliv překážek v cestě, jsou tu, aby odstranily všechny nečistoty, které každý den tohoto všedního života vytváříme." 
Sri Swami Vishwananda


Cesta:
Osmý den cesty byl stráven především relaxací a zábavou ve vodě.



Ráno bylo volno a mnozí strávili pár hodin jen nakupováním v Nashiku. V úzkých uličkách Nashiku naši "skauti" nalezli murti, nádoby na makan /máslo/ pro Krishna Janmashtami, věci na puju a jiné zbožné předměty, a mnoho dalšího.

Později odpoledne/v podvečer, šla skupina se Swamijim k řece Godavari. Muži šli do vody s ním, a ženy sledovali okolí. Byl tam dokonce moment, kdy muži vytvořil malou lidskou pyramidu se Swamijim, který vylezl na vrchol,  k všeobecnému potěšení!







O řece Godavari:
Je to druhá nejdelší řeka v Indii, po řece Ganze. To je důvodem, proč je Godavari někdy označována jako "Ganga jihu."
Na břehu řeky Godavari je několik poutních míst. Hlavním místem poutí je Trimbakeshwar (s jedním z dvanácti Jyotirlingamů a starověkým chrámem Šivy).

Později večer pohostila skupina starostu Nashiku několika bhajany a večeří. Byl hluboce dojat setkáním se Swamijim. Poté obdaroval Swamijiho dvěma krásnými murti Rádhy/Krišny.





Svědectví:
„Šli jsme na místo, které původně sloužilo k uskutečňování koupelí. Místa koupání byla nakonec rozdělena do různých oblastí, kvůli bojům mezi vaišnavisty a šivaisty. Strávili jsme tam s Gurujim několik krásných hodin. Také šel do vody a bylo to opravdu sladké." Pankajananda, Německo


Pro další fotografie navštivte naši stránku na Facebooku: https://www.facebook.com/SriSwamiVishwananda

Žádné komentáře: