čtvrtek 15. května 2014

Swamiho Satsang v Londýně 12. května.


Prvním setkáním s Gurujim v Londýně byl Satsang, ve Východním Londýně. Bylo skvělé potkat tam mnoho našich přátel a následovníků z jiných zemí, kteří všichni přicestovali, aby se mohli zúčastnit setkání se Swamim tento týden. Podobně bylo velmi příjemné vidět mezi 150 hosty mnoho nových tváří.


Před příchodem Swamijiho proběhly krátké proslovy Swamini Karuny a Hazel Courtney, velmi uznávané novinářky v oblasti alternativního zdraví a duchovních témat. Hazel, která se setkala se Swamijim poprvé v loňském roce, o něm hovořila jako o duchovním mistrovi, který se "narodil již vědomý". Byla to velmi zajímavá diskuse, která dala publiku skvělý přehled o Swamijim a jeho poslání.




Nakonec jsme se všichni začali zpívat "Narayana Jai Govinda Hare" a během několika minut přišel Swamiji, uvítán v hale. Jako obvykle, Swami začal zpěvem několika bhajanů. A jak je Gurujiho zvykem, povzbuzoval všechny diváky, aby zpívali s ním. Brzy celý dav šťastně zpíval a tleskal!


Večer byl naplněn mnoha zajímavými otázkami a všichni jsme byli velmi vděčni slyšet Swamijiho odpovědi, okořeněné humorem. Velmi pěkný moment byl, když Swami požádal všechny o jejich názor "Co je duše". "Malá část Boha!" řekl někdo. Swami se zasmál a řekl rychle, "...ale ne malý Bůh! To je velký rozdíl!"

(Děkujeme Achale za zprávu.)

Žádné komentáře: