úterý 13. května 2014

Síla mysli - Mahavatar Babaji.

Myšlenky v mysli neustále přibývají a ubývají. Říká se přímo „Jak člověk myslí, takovým je.“ Víte, myšlenky vytváří váš denní způsob života a bytí. Váš Guru Mistr Sri Swami Vishwananda vás neustále učí: „Je nanejvýš důležité ovládat své myšlenky, těžké, že?" 


Jednou žil v Indii ve vysokém Himálaji muž jako jogín. Cvičil svou sadhanu, meditace, jógové ásany a šel cestu bhakti, oddanosti k Bohu. Myslel jen na koupání v Ganze, každý den při dostatečně teplém počasí, udržoval svůj oheň neustále hořící, což znamenalo sbírat dřevo nebo pomocí jógových sil ho udržet hořet bez dřeva, jedl jedno skromné jídlo denně a meditoval. Tento způsob života byl velmi jednoduchý a jedním ze způsobů obětování se nebo vzdání světských povinností, které si vybrala žít většina lidstva. 
Bratr tohoto muže mu čas od času přinesl potraviny a zkontroloval ho. Zbytek svých dní trávil v meditaci a procházkách, v oddanosti k Bohu. Jeho myšlenky byly zcela zaměřeny na tuto sadhanu. Jeho bratr žil život hospodáře, s rodinou, ženou a dvěma syny. Žil ve védské tradici, práce, meditace, pujy, abišekamy svému Božstvu, a soucitu s žebráky, kteří denně přicházeli k jeho dveřím. Myšlenky tohoto bratra byly vždy na cestě bhakti, oddanosti k Bohu. Když vykonal své rodinné povinnosti, odříkával jméno Boha, dokud Bůh nebyl v jeho mysli stále, ve dne i v noci. 
Oba tyto bratři dosáhli takového vysokého stupně naprostého odevzdání se Božství, že dosáhli mokšy, osvobození, již za života. Žili dva velmi odlišné životní styly, ale jejich myšlenky byly kontrolovány a oni zůstali uprostřed různých prostředí v celkovém souladu s bhakti, oddaností a láskou k Bohu. 

Sledujte a ovládejte svoje myšlenky a vězte, že myšlenky mají moc změnit váš život. 

Lásku a požehnání 
Mahavatar Babaji

(zdroj: Virtual-Babaji-Vishwananda)

Žádné komentáře: