pátek 23. května 2014

Swami na návštěvě chrámů v Londýně.

Před pár dny, při své návštěvě Londýna, Guruji zavítal v doprovodu Satya Narayana Dase Babajiho, a asi 30 oddaných, také do dvou nádherných a velkých chrámů v Londýně.

Účastníci zaznamenali vše takto...
Sešli jsme se ráno před Bhaktivedanta Manor, na severu Londýna, který patří ISKCON /Mezinárodní společnost pro vědomí Krišny/ a je obklopen skutečně krásnou přírodou. 


Po přivítání jsme vešli přímo do Mandiru neboť byl čas Aarti a Guruji začal sladce zpívat Mahamantru. Hned byl prostor plný, nejen oddanými, ale také mnoha lidmi, kteří byli v okolí a přišli, když uslyšeli Jeho zpěv. Celý prostor vibroval láskou a oddaností ke Krišnovi. 


Poté jsme šli navštívit krávy a zahradu, její část je věnována Georgi Harrisonovi, který daroval celý pozemek. V zahradě jsou slova z Georgeových textů o oddanosti k Bohu. 


Poté jsme navštívili pokoj Srily Prabhupáda, který je udržován přesně jako v době jeho poslední návštěvy zde. 


Rozloučili jsme se a dostali Prasad pro všechny oddané. Guruji byl šťastný, když se zmínili, že uvnitř svého areálu mají veřejnou školu, kam chodí děti oddaných. 


Kolem páté odpoledne se všichni sešli u druhého chrámu, londýnského Swaminarayan chrámu, největšího hinduistického chrámu v Evropě. Chrám je zasvěcen Swaminarayanovi, svatému z 18. století a dalším Guruům jeho Sampraday/tradice/. 


Chrám měl přísnou ochranu a nesmělo se fotografovat uvnitř. Je postaven z mramoru a dřeva, velmi krásný a plný detailů. Vzhledem k jejich oddanosti byl chrám dokončen v neuvěřitelných 3 letech, což je skutečně ohromující. Když přišel Guruji, pouštěli video, vyprávějící příběh výstavby, a proběhla prohlídka chrámu a jejich výstavy o hinduismu, která je hojně navštěvována školními třídami z celé Evropy. 


Po několika zastaveních na fotografování jsme byli všichni unaveni chůzí, ale velmi šťastni, že jsme strávili den s naším milovaným Gurujim, navštěvujíc chrámy a užívajíc si Jeho přítomnosti.


Žádné komentáře: