pondělí 19. května 2014

Pojďme spolu najít místo pro Chrám - dopis k aktuální situaci...

Zdravím Vás,
díky Všem, co se ozvali a nabídli svou pomoc, ať už jakoukoliv. 
Byla Vás jen hrstka, a finance by nestačily v případě komerčního pronájmu ani na kumbál 2x2 m :-). 
Zajímavé je, že většina těch, co se přihlásili, ani není z Prahy.
Proto prosím, podívejte se, jestli nás není víc, než se dá spočítat na prstech rukou. Protože bez Vaší aktivity tento prostor nemůže vzniknout, a nechceme ho od začátku postavit na základě předpokladů a očekávání.
Takže pokud je Vás více, pokud máte zájem mít chrám, který bude zasvěcený a ponese energie Sri Swamiho Vishwanandy, pokud chcete být součástí tohoto projektu, pokud chcete mít chrám ve vlastní zemi, v Čechách, tak dejte o sobě vědět. 
Tento příspěvek vyzývá k aktivitě, k vlastní akci, k vlastní odpovědnosti. Bez toho, že převezmeme vlastní odpovědnost, nemůžeme venku (ve světě) čekat ani zázraky, ani převratné změny. Naopak, pokud to dokážeme, změny se dít budou. Mnoho z nás je kdykoli připraveno kritizovat spoustu věcí kolem nás, zřízení, vládu, rodinu, přátele. Co ale dokážeme vytvořit sami? Zkusme se podívat na toto.
Na daršanu v minulém roce bylo 1200 lidí. Nádherné číslo. Proto také letos budou daršany dva a Swamiji znovu přijede podpořit Čechy i čechy :-).


Bylo by skvělé mít vlastní, živé místo, v tak krásném a mystickém městě jako je Praha. Chce to ale aktivitu od nás všech. Ano, všichni máme své životy, problémy, starosti. To je fakt. Součástí duchovní cesty je ale umenšování svého ega, a nejefektivnější způsob je karma yoga. Nesobecká činnost pro druhé. Zkusme se zamyslet, jestli jsme na toto připraveni nebo toužíme pouze vyřešit své osobní osudy. Tak nebo tak, vše je v pořádku, jen je dobré míti jasno.
Zvu všechny, kteří chtějí, aby něco nového vzniklo, aby dali o sobě vědět na czech@bhaktimarga.org. Otázky znělychci chrám, jsem ochoten pravidelně přispívat a kolik, jsem ochoten/chci se starat o obřady.
Jagadishen


Původní článek:

Žádné komentáře: