pondělí 2. prosince 2013

Sri Swami Vishwananda se setkal s duchovními představiteli ve Vrindavanu – aktualizováno.

Zpráva od Bhagyshri, v tuto dobu v Indii se Swamijim… 

Od prvních chvil ve Vrindavanu byla cítit sladkost Pána Krišny, ten pocit, který vzrůstal pouze na místech, kde Radha s Krišnou trávili své dny. 
„Pouze díky milosti Radharani jsme zde, takže zítra ráno, před vším ostatním, půjdeme pro její daršan“, řekl nám Swami. Takže jsme ráno šli do chrámu RadhaRamana říci „Jai Sri Radhe!“ a poděkovat. Byl to zajímavý chrám, ve kterém to bylo uvnitř vystavěno jako otevřený dvůr, později jsme viděli, že tento styl patří k Vrindavanu, s mnoha chrámy zezhora otevřenými. Šli jsme brzy a užili si otevření záclonek a pohledu na Radhu.


Nakupování tulsi mal k obětování Božstvům před RadhaRamana mandirem.


Uvnitř chrámu, ranní daršan Šri Radhy Krišny.

Dr. Satya Narayana Dasa z Jiva Institutu se postaral o naše ubytování ve Vrindavanu, kde jsme se rychle cítili jako v druhém domově. Ašrám byl útulný a nějak nám připomínal náš ašrám.

Aarti prováděné k přivítání Swamiho při našem příjezdu.

Po té co se ubytoval a strávil nějaký čas se Satya Narayana Dasem, pozval Swamiji Mahamandaleshwar Santosh Das Ji Maharaje, aby přijel z Varanásí, což on laskavě přijal, doprovázet nás na den při návštěvě dalších chrámů a sádhuů. Krásně oblečen v zářivé sluneční žluté a náš Swamiji zářící oranžově, tvořili ti dva působivý obraz. Nejen to, ale skutečné kamarádství mezi nimi bylo potěšením pro všechny přítomné.


Naše první společná zastávka byla v ašrámu Mahamandaleshwar Swami Chitprakashanand Giriji Maharaje, který pozval naší skupinu na oběd. Přestože jsme se při našem příchodu trochu opozdili, přivítali nás velmi srdečně a ozdobili Gurujiho, Dr. Satya Narayna Dase a Mahant Santosh Das Jiho velmi krásně. Seděli na podiu, každý dostal květinovou malu a dárky, a měli jsme malý satsang. Poté dobrý oběd.

Swami Chitprakashanand Giriji je přední představitel Niranjani Akhary, šivaistické skupiny čítající miliony oddaných v Indii a několik chrámů a ašrámů po celé zemi, a bylo to jeho laskavostí, že Swamiji a všichni oddaní z Bhakti Margy mohli doprovázet jeho průvod a koupat se sadhui při nejpříznivější koupeli (snan) 10. února na Kumbha Mele tento rok v Allahabadu. To bylo ohromné, protože on je šivaista a my jsme vaišnavisté a do té doby to nebylo nikdy možné.


Pak, na závěr večera, jsme šli do Bankhe Bihari chrámu, obdržet Jeho daršan a začala spontánní parikrama (cesta odevzdání) kolem Vrindavanu. Naboso jsme kolem 10 kilometrů kroužili městem, nejprve podél břehu Yamuny, pozorujíc západ Slunce, a pak skrz město, za svitu hvězd. Během cesty jsme v malém domku potkali potomka Nithyanandy Prabhua a obdrželi požehnání jeho malou. Kráčeli jsme za zpěvu jména Pána a tančíc a to bylo velmi zvláštní.


Mapa cesty kolem Vrindavanu během parikramy.


Řeka Yamuna při západu Slunce.



Mala korálky Prabhu Nithaynandy, nejdražšího a nejbližšího společníka Chaitanyi Mahaprabhua. 

Další ráno jsme nejprve šli vzdát úctu žáku Radharaman Charan Dase. Je stár kolem 104 let, leží na svém slunečním lehátu venku, pod dohledem jednoho žáka, a neustále chantuje Harinaam. Bylo to trochu dojemné pro všechny vidět, že přestože byl nemocen, stále se jeho ruce a rty pohybovaly, recitujíc jméno Boha. Vypadalo to, že je více již s Bohem než s námi.

Pak jsme šli do goshaly, kravské stáje Gurua Satya Narayana Dase, který nedávno odešel. Po pohledu na velké, ohromné býky a krávy z goshaly, nám Santosh Das a Satya Narayana Dasa dali sbohem a popřáli bezpečnou cestu a že se uvidí se Swamim zase brzy v příštím roce, pokud to jeho čas dovolí.

Žádné komentáře: