středa 18. prosince 2013

Služba Swamiho misi.

Jako oddaní Sri Swamiho Vishwanandy máme všichni určitou zodpovědnost sloužit a pomáhat jeho misi se rozrůstat, bez ohledu na to, zda jsme v Centru nebo žijeme mimo. 

Každý z nás má své specifické dary, kterými nás Bůh obdaroval, a můžeme je použít k tomu, abychom mu sloužili jak nejlépe budeme moci. Není možné pro všechny z nás obléci si plášť odříkání a chodit inspirovat lidi jako to dělali například apoštolové Ježíše, ale je možné využít darů, které jsme dostali, a používat je podle našich nejlepších schopností...


Příkladem toho je oddaná Swamiho Vishwanandy, působící ve Spojených státech, láskyplně přezdívaná "Mother Goose". Poté co byla zasvěcena do Atma Kriya Yogy, začala rozvíjet lásku ke Swamimu a pocítila potřebu sloužit Jeho poslání, aniž by se s ním setkala osobně. 
Z vlastní iniciativy začala dělat přání s obrázkem Swamiho, ručně, a rozdávat je oddaným Swamiho, kteří navštěvují Centrum ve Spojených státech. Minulý týden byl v USA Swami Kuru, všiml si přání v Bhakti Dakshineshwari chrámu v Laguně (poblíž Los Angeles) a ptal se, kdo je vyrobil. Později zjistil, že to byla "Mother Goose", která byla v kontaktu s Varahi (Leanne) z Bellinghamu ve státě Washington a ta se jí zeptala, jestli je možné vytvořit další přání a poslat je do Centra v Německu. Okamžitě odpověděla hlasitým Ano! a nemohla se dočkat, aby přispěla ke Swamiho misi nejlepším způsobem jaký znala.

V současné době máme přání v našem Centru v Německu a budeme je prodávat po celé Vánoce do Nového roku. Každé přání je ruční práce, různá přání obsahují různé fotky Swamiho Vishwanandy. Přání nemusí být vyrobena ve velké profesionální fabrice, ale jsou ještě cennější, vyrobena s láskou od oddané Swamiho. 

Tento malý příklad pomáhá nám všem v ášramu ocenit, jaké máme štěstí, že nám byla dána možnost sloužit misi Swamiho každý den, a je to také připomínka pro všechny oddané mimo Centrum, že mohou dávat více způsoby než si mohou být vědomi. Darování peněz a účast na daršanu je skvělé... ale měli bychom také zvážit použití darů, které nám Bůh dal, abychom mu sloužili nejlepším způsobem, který známe, nezáleží zda služba je velká nebo malá, ať už je to vánoční přání nebo jen informovat přítele o tom, kdo Swami je, pokud akce vychází ze srdce, slouží Swamimu a jeho poslání - které se pak stane naším posláním. 

"Dáváte, ale jen málo, když dáte své majetky. Jen když dáváte sebe, opravdu dáváte." 

Kahlil Gibran

Žádné komentáře: