neděle 29. prosince 2013

Dává sebe zcela svému žákovi…


Cokoliv jde přes učitele, cokoli je na učitele napojeno, obdrží vše. 







Proto jsem včera říkal, že se stanete také nádobou amritu /pozn.: božský nektar/. Nezůstanete prostě tací, jací jste, ale dosáhnete naplnění cíle života.Toto je způsob, jakým se manifestuje v Guruovi Milost Božství. Jak říkáme: 
„Guru Brahma, Guru Vishnu, Guru Devo Maheshwara. Guru Sakshath Parambrahma, Tasmai Shri Gurave Namaha“. 
Védy prohlašují Gurua Brahmou, Višnuem a Šivou. Dokonce i v Gítě Krišna říká: „Kdokoliv mě bude potřebovat, přijdu, a budu manifestován jako Guru.“ 
Takže velikost Mistra, velikost poznání svého Mistra a obdržení Shikshy, obdržení požehnání a milosti od Mistra, je vzácné. A jakmile ho člověk má, nosí si ho s sebou. Člověk si s sebou toto požehnání nese vždy. Není to tak, že si jednoho dne řeknete „O.K., dnes jsem s tímhle Mistrem a zítra budu s támhletím Mistrem.“ 

Víte, je mnoho lidí, kteří dělají „Guru hopping“ (skáčou od jednoho Gurua ke druhému). No, je to normální, jelikož lidé hledají. Dokud člověk nepocítí tuto Lásku, tuto přitažlivost, tohle tíhnutí, bude stále hledat, ne? A jakmile jste to pocítili, musíte do toho dorůst, a pak budete vědět: „Ano, jsem doma, sem patřím.“ Neřeknete si: „Jdu k tomuhle Guruovi“, ne, řeknete si: „Ne, vracím se domů, jdu tam, kam patřím, tam, kde toužím být.“ Půjdete tam, kde cítíte Lásku Boha uvnitř vás a kde dosáhnete důvodu vaší inkarnace. 
A to je v rychlosti to, jak funguje Guru. Skrze tuto manifestaci, skrze tuto inkarnaci, dává skrze tyto tři podoby – skrze myšlenku, pohled a dotek. Dává Sebe zcela svému žákovi. Dává Sebe zcela svému oddanému. 
Co musí oddaný udělat je to, že musí být jako prázdná nádoba a obdrží vše.

překlad: Bhawani, Č.R.

Žádné komentáře: