úterý 12. května 2015

Oslava Maha Lakšmí v Čechách - inspirace pro vás...

Poděkovat Božské Matce v podobě Maha Lakšmí, za milost kterou nás zahrnuje, lze různými způsoby, a nemusíte k tomu být přímo v Jejím domově, ve  Shree Peetha Nilaya. 
Aby uctilo Maha Lakšmí, sešlo se několik oddaných z celé republiky i u nás, tentokrát v Karlových Varech... magické číslo 16 účastníků (spolu s dětmi 20), které je číslem Božské Matky, dávalo tušit, že to nebude ledajaké odpoledne a že Božská Matka je stále s námi.


Bhawani o tom napsala:

V pátek 8.5.2015 jsme my, co jsme nemohli být na oslavách a yagně ve Shree Peetha Nilaya, dorazili do Staré Role u Karlových Varů, abychom si společně užili Guru Puju, Abišek, a bhajany pro Božskou Matku, pro Maha Lakšmí.
Sešli jsme se u Nivedity, v jejím domečku, kde už bylo připraveno snad milion talířů s prasadem, že se vše před oltář málem ani nevešlo…  Murti Božské Maha Lakšmí přicestovala s Rohini z Prahy, a na místě byla doplněna ještě dvěmi dalšími, menšími, na oltáři tak vytvořily nádhernou trojici. Guru Paduky k tomu byly také hned dvoje ;-).
Mohli jsme si poslechnout, skoro poprvé veřejně, Meenakshi, jak jí jde hra na nové harmonium.  Na začátku jsme zpívali společně bhajany, trénovali Guru Stotram, a pak již začal samotný obřad - Nivedita, Kalkati a Rohini přišly s puja tácy, současně probíhala Guru puja a Abišek k Maha Lakšmí. Zatímco se Božstva koupala, oblékala, zahrnovala květy a krmila vším tím úžasným prasadem, zpívali jsme bhajany k Maa …a na konci se všichni vystřídali u Arati. Zářící Maha Lakšmí nám potom dala svůj daršan.
A co jsme dělali pak? 
Pak jsme to museli všechno sníst a vypít!
Přesunuli jsme se proto do kuchyně, kde jsme si užívali v rodiném kruhu tyto dobroty, vyprávěli zážitky se Swamim a spřádali plány na budoucí akce.
Na závěr jsme shlédli, jako třešničku na dortu, nové krásné propagační video Bhakti Margy.

Jai Maa!
Je krásné být bhakti rodinou.
Byl to skvělý den, skvělý bhakti den!
B.


 



Žádné komentáře: