čtvrtek 21. května 2015

Japa walk v májové Praze.

Pro ty z vás, kteří nemohli být přímo na místě, ale i pro připomenutí krásných chvil, vám přinášíme pár zápisků a fotografií z uplynulého víkendu...

Kolem 100 lidí se sešlo na tradičním Maha OM Healingu, pořádaném minulý víkend v Praze. Tentokrát za přítomnosti našeho milého hosta, Rišiho Tulsidasanandy.


Již před polednem se vše pečlivě chystalo, s podporou oblastních koordinátorů a brahmacharinů... připravoval se důstojný oltář našim Mistrům, bhakti obchůdek i množství lahodného prasadu, muzikanti trénovali.




Před samotným Maha OM Healingem proběhla pracovní schůzka koordinátorů OM Healingu, kteří se tak při této příležitosti několikrát v roce mohou sejít, dozvědět novinky, předat si své zkušenosti a obohatit se navzájem.


Kolem 13 hodiny byl sál otevřen pro veřejnost a začalo se jako obvykle Guru Pujou. Sál byl zcela zaplněn, a 45 minut zpívání  mantry OM, bylo během odpoledne doplněno několika meditacemi, vedenými přímo Rišim Tulsidasanandou, směřovanými k otevření našich srdcí, propojení se s našim vnitřním Já a k podpoře Matky Země. 



Otevírání srdcí neproběhlo jen na duchovní úrovni, ale i prakticky, při shromažďování peněz pro obyvatele postiženého Nepálu.
(pokud i vy cítíte touhu přispět, kontaktujte prosím Meenakshi)


Celá akce se odehrávala v Domě dětí, v Centru města, počasí bylo nádherné a tak když Tulsidas z ničeho nic zavelel „jdeme ven“, nikdo neprotestoval… zanechali jsme na místě jen pár osob, opatrujících naše věci a přesunuli se do blízkého parku na japa walk.

Instrukce jak japa walk provádět byla velmi rychlá a tak nezbyl pro mnohé čas na rozmyšlenou ;-), v této velké skupině překonali i svůj strach.
Pražané tak mohli, v rozkvetlé májové Praze, kromě právě probíhajícího mistrovství v hokeji, sledovat i naprostou novinku!, nekonečně pomalu se linoucí proud lidí, vypadajících vcelku seriozně, promísených sem tam s několika jedinci v sárí a s tilaky, jak za naprostého soustředění se, se skloněnými hlavami kráčí a cosi tajemného odříkávají. 


Mnozí kolemjdoucí se zastavovali, někteří si nás fotili, jiní se vraceli, aby se mohli přesvědčit znovu, zda se jim to nezdá. Reakce zúčastněných však byla téměř jednotná... všichni sdělovali jak moc si to užili!
Energie, kterou jsme mohli vnímat kolem, byla nádherná. I zbytek dne se pak nesl v tomto krásném naladění…


Došlo i na občerstvení, a prasadu, nejen lákavě vypadajícímu, ale i tak chutnajícímu, se nedalo odolat.



Čtení z Guru  Gíty a krátký Satsang otázek  a odpovědí k ní, byl pak krásným závěrem této skvělé akce, stejně jako mladé rostlinky Maa Tulsi, které si někteří odnášeli domů.

Příště půjdeme určitě do parků a ulic znovu! A doporučujeme to vám všem.


Děkujeme Gurujimu za Jeho nekonečnou milost s jakou nás vede a Tulsidasanandovi za tento jedinečný zážitek! 

Jai Sri Maa Tulasi Devi!
Jai Sri Swami Vishwananda Mahaprabhu Ki Jai ! 

Žádné komentáře: