pátek 1. května 2015

Bhakti Marga CZ a úspěšný kurz hry na mridanga!

Velmi úspěšný kurz, výuka hry na mridanga pro začátečníky, pořádaný specielně pro českou skupinu, na který jsme vás zvali i prostřednictvím našeho blogu,  proběhl před pár dny ve Shree Peetha Nilaya...


Nových odvážných adeptů na bubeníky nebylo moc (zčásti byli doplněni kolegy ze Slovenska), ale o to více překypovali nadšením. Cvičili pod laskavým vedením Tandava Krishny, který má hudbu v Bhakti Marze na starosti, aby pronikli alespoň z části do základů hry na tento nástroj, který je nezbytnou součástí kirtanových skupin a hinduistické hudby jako takové.

Již během kurzu zasílali nadšené ohlasy. Celý kurz po jeho skončení ohodnotili kladně a zdá se, že si tento nástroj, alespoň většina, velmi  oblíbili, přestože, jak nám sdělili, je prsty po hraní velmi bolely. Samozřejmě zažívali přitom také plno krásných společných chvil a legrace.
Několik obrázků z mobilu a video (omluvte jejich sníženou kvalitu) jen zčásti zachycuje atmosféru, která na kurzu byla.







Věříme, že se podobných úspěšných akcí podaří uspořádat v budoucnu více!

Děkujeme s láskou našemu Gurudévovi♥, bez kterého by to vše nebylo, Tandavovi za trpělivé vedení a dohled nad bubeníky a Meenakshi, která vše pomohla pro naši skupinu vyjednat! 

Bhakti Marga CZ Mridanga Ki Jai!


(Video i obrázky jsou uveřejněny s laskavým svolením účastníků, děkujeme.)

Žádné komentáře: