úterý 22. dubna 2014

Velikonoční víkend v SPN.

Uplynulý víkend v Centru Shree Peetha Nilaya byl ve znamení oslav velikonočních svátků. Během něj proběhla spousta liturgií se čtením o událostech a důvodech proč Ježíš zemřel na kříži za nás. Kněží citovali a vysvětlovali podobenství, slova Ježíše Krista a jeho apoštolů, hosté napjatě a se zájmem naslouchali.

Malý průřez velikonočním víkendem vám přinášíme níže...



Mira a sbor po celou dobu nádherným způsobem zpívali.




Ve světelné hale - light hall - byly umístěny dvě obrazovky, z nichž jedna zobrazovala text a jedna živé vysílání z kaple. Tak bylo možno sledovat obřady pro každého pohodlně.




K procesí na konci obřadu na Velký Pátek byly připraveny lampičky, přítomní mohli doprovodit Ježíšovo tělo v průvodu kolem Centra.



Christos Anesti! 

Toto bylo zmíněno několikrát v průběhu sobotní Veliké noci v různých jazycích a hlavně v řečtině…



Swami zpívá "Christos Anesti"
(klikněte na odkaz)


Během tradiční velikonoční promluvy Sri Swami Vishwananda řekl:
(výňatek z promluvy)

„Kristus vstal z mrtvých, aby ukázal, že hluboko uvnitř každého může člověk povstat. Může povstat a najít Božské! Skrze jeho milost, skrze milost Boží, milost Mistra je to možné! 
Musíte prostě říci: „Bože, do Tvých rukou vkládám svého Ducha. Do tvé ruky vkládám svou ruku." Dejte svou ruku do ruky Mistra, do ruky Boha.
Musíte jen věřit. Věřit, že Bůh vás povede. Věřit, že vás Mistr povede kde to musí být. Není nic, co by se dělo, aniž by se tak stalo bez vůle Boží!
Bůh říká: „Pojď, dám ti lásku!" Nejste jen pouhá lidská bytost. Jste víc než to, máte lásku Boží. Máte mne uvnitř vás. 
Musíte změnit svou mysl. Musíte změnit způsob jakým myslíte. V mysli jste omezeni. Nechte moudrost Boží mít nad vámi kontrolu! 
Šťastné vzkříšení!
Víte: Když byl Kristus vzkříšen, vstal z mrtvých v srdci každého! Vy všichni jste vzkříšeni s Kristem, protože jste s Ním jedním. Takže se probuďte, nechte probudit Božího Ducha uvnitř vás. Nechť vás Kristus vede, nechť vás Mistr vede, takže můžete být slávou Boží, můžete být v Boží lásce. Tak můžete zářit!"


Po tom všem se podával zvlášť chutný velikonoční oběd a Swamiji se připojil ke všem ve velké jídelně.



Všichni kněží, pomocníci a zpěváci s ním seděli u obrovského dlouhého stolu a zažili spoustu legrace při poslechu příběhů o Krišnovi v podání "Swamiho Pepeho".
(možná se divíte, proč příběhy o Krišnovi na velikonoční neděli, ale když se člověk podívá hlouběji, zjistí stejnou podstatu v životě Krišny a Krista)
---
Fotografie z oslav naleznete zde:

Žádné komentáře: