pátek 4. dubna 2014

Mahavatar Babaji... síla mantry Om Namo Narayanaya a vývoj lidstva.



(zdroj: Virtual-Babaji-Vishwananda) 

Hiranyakashipu, otec Vishnuova velkého oddaného Pralada, chtěl svého syna Pralada zabít! Holika, sestra Hiranyakashipu, vzala šál, který jí byl dán Brahmou a měl schopnost, že pokud ho oblékla, nemohla být spálena ohněm. Šla ke svému bratrovi a řekla: "Milý bratře, víš velmi dobře, že jsem požehnána tímto šálem, takže nemohu být spálena. Vezmu tvého syna a posadím se s ním na hromadu dřeva. Pak požádej své lidi, aby zažehli oheň. Takhle bude spálen, ale já ne, protože spálena být nemohu." Když to řekla, udělali velkou hromadu dřeva a Holika vzala Pralada na klín. 
Každý dar, i když je darován, není k ničení druhých. Je vždy pro pomoc druhým. Pokud myslíte na ničení druhých, budete zničeni sami.
Holika si myslela, že dělá něco dobrého, když vzala Pralada na klín a sedla si do ohně. Jak oheň hořel, bhakta Pralad neustále zpíval “Om Namo Narayanaya" a jeho mysl byla neustále zaměřena na Narayanu. Šál se převrátil a zakryl Pralada a Holika shořela. 
To je důvod, proč v únoru nebo březnu máme Holika Dahan, což je rituální oheň pálení Holiky. Festival Holi pochází z něj. 
(Sri Swami Vishwananda, Just Love 3) 


Mahavatar Babaji dnes… 

Stohy záznamů, uchovávaných ve starobylých klášterech, vypráví dnes příběh lidstva od jeho počátku. Jasně dokazují, kam se člověk přenesl od počáteční dokonalosti Božího výtvoru. A líčí, jak člověk a příroda vyvinula evoluci druhů a jak i genetický kód, daný lidstvu na samém počátku, byl dokonalý. 
Nyní se tady na planetě rodí děti s jinou DNA, než ta v minulých stoletích. Tyto děti mají duchovní dary, které pomohou vést ostatní tím, že zaujali svá místa ve všech oblastech života. Vše se pro člověka změní zpět k dokonalosti Božího výtvoru, jako na počátku. A ještě více bude přidáno, takže bude moci být toto požehnání znovu prožíváno. Ananda /blaženost/ducha bude chránit lidský vývoj směrem ke splynutí člověka s radostí neustálého zažívání Božství, jako to bylo na počátku. 

Tak se staň! 
Mahavatar Babaji

Žádné komentáře: