sobota 12. dubna 2014

Uplynulý víkend v Čechách.

Jak se namíchá úspěšný a krásný víkend plný lásky, bhakti a sounáležitosti jeden k druhému?

…vezmete vyjímečně brzké a teplé jarní počasí, přidáte dostatečný počet nadšených lidiček, přizvete milého a bezprostředního hosta a okořeníte špetkou vynikající směsi v podobě ÓMu, ohně, chandanu, kumkumu, kravského lejna a ozdobíte květinami a tácy plnými ovoce a dobrot ;-).


Uplynulý víkend v Čechách byl plný aktivit, pro ty z vás, kteří neměli možnost se ho zúčastnit, přinášíme alespoň nepatrný nástin těchto událostí.

Přivítali jsme, po nějaké době, opět Swamiho Vishwaanashuyanandu, který se, sotva vyměnil civilní oděv za své oranžové roucho, vrhl do akce, tentokrát do výuky homy - chcete-li yagny, kterou se vyrazilo učit do Střem u Mělníka, na kurz, několik nadšených zájemců. Obloha se, po předchozí bouřce, vybarvila do azurově modré, a tak jsme mohli veškeré náčiní rozložit na zahradě, pod kvetoucími stromy… děkovali jsme za tuto nečekanou milost a snad i Guruji opět trochu „začaroval“.


Zájemci o kurz dorazili všichni s batohy nacpanými kunty, vařečkami, špalíčky dřeva, přepuštěným máslem a spoustou dalších věcí. Zahrada Swarupini a Yadhavy se tak na chvíli proměnila v cosi podobné „cikánskému ležení“, s několika ohni a všudepřítomnými potřebami na obřad; sousedé ale byli veskrze tolerantní, a tak se nám podařilo, i díky milosti mistrů a nádhernému slunečnému počasí, zažít úžasný jarní happening, který byl završen ještě pozdě večer společným jídlem uvnitř, zpěvem bhajanů a vyprávěním.


Sobotní dopoledne pak směřovaly cesty většiny účastníků kurzu, Swamiho oddaných, ale i mnoha dalších lidiček do Hostivic, malého městečka na okraji Prahy. Zdejší nově přestavěná sokolovna se proměnila v hemžení, stěhovaly se židle, chystal oltář s našimi milovanými, stánek, tácy s ovocem, prasad a další potřebné věci… Jakmile však zazněl počáteční ÓM, všichni přítomní se najednou zastavili a jejich pozornost se zaměřila k tomu jedinému, společnému prožitku a sdílení lásky… 

Jarní Maha OM Healing   začali koordinátoři OM Healingu, kteří dorazili z celé republiky… a bylo jich požehnaně, rodinka koordinátorů se úspěšně rozrůstá, a což je skvělé ! ;-), nejen v hlavním městě, ale zejména v malých městečkách a na místech, kam OM Healing dosud nedorazil. 
Po pár novinkách a instrukcích od Swarupini se jali všichni postupně představovat nejen sebe, ale sdílet pár detailů právě o tom jejich městečku či místě, kde působí. Poslouchat jejich nadšení, jak mnohdy znovu a znovu, trpělivě, s obrovskou láskou a snahou přinášet světlo do každého zapadlého koutku naší země, působí právě tam u nich, bylo něco tak úžasného…. Radost se společné práce pro ostatní, šíření lásky a Swamiho učení to mohou sice popsat slovy, ale nemohou zachytit energii, která vibrovala sálem a dotýkala se srdce snad každého přítomného ♥.



Každý, byť jen maličký přínos do společného díla, je vrácen v podobě darů, které možná v tuto chvíli ani neumíme docenit.                                

Moc děkujeme vám všem!


Poté se sokolovnou již rozezněl na hodinu ÓM, a věřte, že mnohým i při něm tekly slzy… 
Po jeho skončení pro nás Swami Anashuya přichystal krátkou puju, během které diskutoval s lidmi a vysvětloval svým přirozeným a bezprostředním způsobem nejen vše kolem tohoto obřadu, ale přidal pár svých osobních zážitků se Swamim, jak se jeho životní cesta otočila a nasměrovala k práci pro našeho milovaného Gurujiho. 
Studenti Atma Kriye měli na závěr ještě možnost položit Swamimu Anashuyovi a přítomným učitelům otázky k jejímu cvičení, a vyzkoušet si některé techniky více, tak jak jsou postupně prohlubovány. 
I jídlo, zajištěné společností přátel Krišny, bylo vynikající. Tácy plné požehnaného ovoce a dobrot /prasadu od oltáře našich Mistrů/, pak byly už jen třešničkou na dortu tohoto úspěšného víkendu. 



Swami Anashuya se ještě téhož večera přesunul k našim přátelům do Bratislavy, přichystat se na jejich nedělní akci, věříme, že i tam zažili společně krásné chvíle v duchu lásky, trpělivosti a jednoty.

Bhakti Marga Ki Jai!

více fotografií  naleznete na tomto odkazu:
...
Podobná akce by se mohla brzy zopakovat, snad již koncem června a začátkem července, kdy přijede na návštěvu do Čech další host, tentokrát Riši Tulsidasananda, sledujete tento blog…
(skromné postřehy z uplynulého víkendu zaznamenala Rohini)

Žádné komentáře: