pátek 11. dubna 2014

Hanuman Jayanti.

Letošní oslava Hanuman Jayanti se uskuteční ve Shree Peetha Nilaya v úterý 15. dubna, za přítomnosti Sri Swamiho Vishwanandy...


V tento, den brzy ráno (mezi 5: 00 - 8:00) oslavíme narozeniny jednoho z největších oddaných Pána Višnua. Hanuman byl velkým oddaným Pána Rámy a pomohl Rámovi zachránit Sítu Devi z rukou démonského krále Ravany. 
Oslavíme je Guru pujou, Kalash pujou, Homou/Yagnou/ a Abišekamem k Hanumanovi. Na počest Pána Hanumana budeme zpívat  Hanuman Chalisu v několika stylech  v průběhu oslavy, spolu s bhajany k Hanumanovi. 
Všichni jste vítáni!

registrace na: 


Hanumanova oddanost. 
Když  skončila válka, každý se vrátil do Ayodhye. Většina těch, kdo sloužili Rámovi ve válce, byla poslána zpět do jejich vlastních domovů. Ale Ráma se nemohl oddělit od svého sladkého oddaného Hanumana. Ani Hanuman nemohl opustit svou službu pro svého milovaného. 
Jakmile byl Ráma korunován králem, jeho další tři bratři diskutovali, rozdělujíc v jaké funkci kdo bude sloužil Pánu Rámovi. Začali dělit všechny jeho potřeby mezi ně tak, aby dostali šanci trávit tolik času s ním, kolik jen jde. Ale bratři zapomněli přidělit úlohu pro Hanumana. 
Ten najednou dostal nápad. Popadl příležitost, která se mu naskytla… Zeptal se bratrů, zda nějaká služba zbyla. Řekli, že vše bylo rozebráno. 
V těch dávných dobách bylo zvykem, že když někdo zívl, jiná osoba luskla prsty, trochu podobně tomu když my říkáme "na zdraví“ či „pozdrav Pánbu“ když někdo kýchne. Hanuman pak chytře řekl: „No, myslím, že nikomu nebyla dána služba lusknutí prsty, když Pán zívá, takže mohl bych to dělat?", bratři neměla jinou možnost než souhlasit. 
Krásná věc je to, že kdopak ví, kdy Pán bude zívat? Proto Hanuman musel strávit každou minutu se svým Pánem, neustále upřený na jeho lotosovou tvář, aby zachytit okamžik, kdy jeho Pán může zívnout.

Pavanputra Hanuman Ki Jai!

Žádné komentáře: