úterý 17. září 2013

Výlet do Sri Kamakshi Ampal Templu v Hammu.

Poté co jsme v pátek ráno,  spolu se Sri Swamim Vishwanandou, oslavili v chrámu narozeniny Radhy  (ceremonie začala brzy a trvala od 6-té hodiny ranní do 10 hodin), byl v plánu výlet do Sri Kamakshi Ampal Templu v Hammu (Severní Porýní-Vestfálsko). Všichni jsme byli pozváni tamnějším Swamim na jeho 50. narozeniny.


Za tímto účelem jsme si pronajali velký autobus. Každý z rezidentů zaplatil svůj podíl a jen pár jich zústalo doma "chránit" Centrum.
Vzhledem k pátečnímu odpolednímu provozu jsme dorazili trochu pozdě, ale rychle jsme si všimli, že zde funguje vše "po indicku": nebyl tam konkrétní časový plán nebo pokud byl, nebyl důležitý.

Jakmile Swami Vishwananda dorazil do velkého, krásně zdobeného stanu, byl pozván na jeviště. Tam byly předány  dary a maly a byl požádán, aby zaujal místo vedle oslavence. 


Zpívali se zde písně od různých interpretů, mezi nimi zazněly proslovy v tamilštině a tančili se některé krásné tradiční indické tance, dále pak následovaly proslovy a proslovy...



Zde můžete vidět, že byl na scéně postaven jakýsi stůl, pro mnohé z nás nepochopitelně, ale velmi, velmi působivě koordinoval projevy.

Šli jsme dále dovnitř chrámu a přišli právě  včas na průvod Sri Kanchi Kamakshi, která byla tažena  na zlatém voze přes chrám za doprovodu bubnů a velmi hlasitého troubení na šalmaj (...potřebujeme také šalmaj!). Velmi působivé - s šokem jsme přistáli uprostřed Indie!



Bohužel jsme museli přesně ve 21 hodin zase odjet - kvůli harmonogramu řidiče autobusu - užili jsme si  rychle, krátce před 21. hodinou, nádhernou indickou večeři a přijeli pozdě v noci domů! 
 

Bylo úžasné podniknou toto s našim Gurujim
Děkujeme!

Žádné komentáře: