čtvrtek 19. září 2013

Slavnostní otevření Krišnova zahradního chrámu v Cudrefinu (Švýcarsko).

V listopadu 2008 Swami Vishwananda přijel do Švýcarska, slavnostně otevřít Kamala Netra Krišna Templ v Cudrefinu, v domě Payoji. Objekt je obklopen nádhernou chrámovou zahradou. 


Když Payoja pracovala v chrámové zahradě, často chantovala Krišna Maha Mantru pro svého milovaného Krišnu. Jednoho dne ji Krišna požádal, aby mu postavila chrám pod starým nádherným červeným bukem. Protože miluje barevné indické chrámy, pochopila, že Krišnův nový příbytek musí být vystavěn podle staré indické tradice a ve stejném stylu. Použila specielní sklo a stříbrné kousky zrcadla ke zvýšení lesku barev. Před chrámem je velká upravená plocha pro yagnu, pro mnoho účastníků. 


Guruji slíbil přijet a otevřít chrám  15. září. Jak mnozí z nás věděli, Dharmananda, velmi drahý oddaný Swamiho Vishwanandy a muzikant a přítel nás všech, opustil tělo den předtím. Neočekávali jsme, že Guruji přijede – ale přijel. Padesáti lidem, včetně mnoha nových oddaných, byla dána příležitost zažít Gurujiho lásku a milost, když otevíral chrám Kalash pujou a malováním Krišnovy nové tváře. Namaloval Jej s velkýma otevřenýma očima, která na nás láskyplně hleděla. 


Guruji vysvětloval, že během obřadu Prana Pratishta (indický obřad při kterém je oživována murti) je murti také dáno jméno. Krišna přišel na Zem udržet a vrátit zpět spravedlnost a proto dal Guruji našemu novému Krišnovi jméno 
Dharma Raj – Ochránce spravedlnosti. 
Obdržel tomto jméno také na památku Dharmanandy.  

(Kalavati)

Žádné komentáře: