čtvrtek 26. září 2013

Navaratri 2013 se blíží...


Festival Navaratri je oslavou věnovanou Božské Matce, probíhající 9 nocí, 5. - 13. října 2013. Následuje Dussera, slavící se 14. října od 11. hod., vykonáním velké yagny. 

Pro tuto akci se doporučuje vzít s sebou teplé oblečení, vzhledem k tomu, že se odehrává večer. Také je vhodné vzít s sebou meditační polštářek, pokud chcete. Modlitby začínají každý večer mezi 18 - 18.30 a končí kolem 22 - 24 hod. Poslední noc bude pravděpodobně delší, přes půlnoc. 


Pokud se ženy, které na akci přijedou, chtějí obléknout do stejné barvy sárí jakou oblékne každou noc Božská Matka, podívejte se prosím na následující barvy, které budeme pro její oblečení používat.

1. noc: červená 
2. noc: bílá 
3. noc: paví zelená 
4. noc: oranžová 
5. noc: žlutá 
6. noc: modrá 
7. noc: černá 
8. noc: světle zelená 
9. noc: červená 

Tyto barvy korespondují s aspekty Božské matky: Shailaputri, Bramacharini Devi, Chandrakanta Devi, Kushmanda Devi, Skanda Mata, Katyayani Devi, Kalaratri Devi, Mahagauri Devi, Siddhidatri Devi 

Pro více informací klikněte nebo nalistujte zde na blogu informace o Navaratri z minulých let.

Pokud přijedete na Navaratri, prosíme ujistěte se, že jste vhodně oblečeni. Ženy by měly mít sárí nebo šaty zakrývající ramena. Muže žádáme, aby se oblékli společensky vhodně nebo oblékli kurtu. To je žádost Swamiho Vishwanandy. Pokud bude chladné počasí, ujistěte se, že vaše oblečení je teplé! 

Připomeňte si v tomto videu loňskou oslavu Navaratri...

Žádné komentáře: