neděle 29. září 2013

Dovolte Božské Lásce, která je uvnitř vašeho srdce, aby nad vámi převzala kontrolu.


Včera jsme se bavili o pokoře a také o Lásce Boha. Jak jsem včera vyprávěl, mnoho lidí mi říká „Swamiji, být pokorný je velmi, velmi těžké.“ Je to pravda. Někteří lidé mi dnes zase říkali, že je to těžké. Ve skutečnosti všichni z vás chtějí realizovat Boha a k realizaci Boha člověk musí také vyvinout kvality Božství. A pro Boha není nic obtížné a všechno je možné, ale pro lidskou mysl, s lidskými omezeními, je vše nemožné. Pokud překonáte tuto mysl a sebe, vše bude snadné. Vše záleží jen na tom, jak o věcech přemýšlíte. Pokud si myslíte, že je to těžké, těžké to bude. Jak jsem vždy říkal, Bůh je Stvořitel, ale část tohoto Stvořitele je přítomná v nás. Když vytvoříme překážku a budeme si myslet, že to je obtížné, když se staneme stvořitelem téhle velké překážky, pak se to obtížným stane. Ale když si řekneme: „Ano, mohu překonat vše“, staneme se pozitivními vůči nám samým. Rozvineme tyto kvality a uskutečníme to. 

Jen se podívejte, když něco chcete – řekněme, že si chcete dát něco dobrého k snědku – co uděláte? Udělali byste cokoliv, abyste si to dali. Bylo by jedno co si lidé pomyslí, starali byste se o to co si lidé myslí? Ne, prostě to chcete, nemyslíte na to co si druzí pomyslí o tom co si chcete dát k jídlu! Nebo by vás trápilo co si lidé myslí? Ne, netrápilo! Pokud chcete něco sníst, sníte to – ať se děje co se děje! Cokoliv si o vás váš soused myslí, vy se tím nebudete zatěžovat. Takže proč byste se měli starat o ostatní lidi, o to, co si myslí nebo co dělají nebo jak reagují! Starejte se o sebe! 

Pokud si vypěstujete tyto kvality, lidé se od vás budou učit, stanete se příkladem. Jste duchovní lidé, ano? Tak se musíte chovat určitým způsobem, musíte v sobě mít kvalitu Božství. Tato kvalita se musí odrážet stejně tak i navenek. Kvalitou Božství není pomlouvání, kvalitou Božství není kritizování, kvalitou Božství není proklínat druhé. Ne! Kvalitou Boha je každého milovat. Je jedno jak se dítě chová, matka vždy své dítě miluje, ne? Takže pokud Bůh řekne „OK mé děti, všichni jste velice špatní, dnes jste se chovali velice zle, měl bych vás všechny ztrestat“ co se stane? Zatím jsme se my, kteří se nazýváme duchovními, nechávali těmito kvalitami řídit. Zapomínáme na svoje skutečné kvality, Božské kvality uvnitř nás. Pokud se začneme krůček po krůčku zbavovat naší negativity – nejdříve negativity naší mysli – a pokud bude mysl překonaná a stane se čistou, vše co uděláte bude čisté. Nebude ve vás přítomna žádná negativita. Síla mysli je tak veliká, že vytvoříte co chcete. Proto, když něco čtete, okamžitě vejdete do představy toho o čem čtete. Ztotožníte se s tím. Takže to co čtete je velice důležité. Pokud čtete pozitivní věci, stáváte se také pozitivními, vytváříte pozitivní energii. Když trénujeme naší mysl v pozitivitě stále, vytvoříme pozitivní věci. Když prostě řekneme „Ano, chci mír ve světě. Chci změnit svět, chci mít na svět velký vliv.“, a když na nás potom dojde, jsme negativní, co potom tedy chceme ve světě změnit, když nedokážeme změnit ani sami sebe? Jestli chcete změnit svět, jestli chcete mít ve světě mír, změňte svou mysl. Když je mysl změněná, vše se stane čistým. 


Nechte mě vám vyprávět něco o síle mysli. Víte, před několika lety prováděli nějací vědci ohledně síly mysli experiment. 


Byl tu jeden muž odsouzený k trestu smrti, takže se k němu vědci vydali a řekli mu: „Milý pane, víte velice dobře, že zemřete, takže pokud svolíte, rádi bychom s vámi provedli určitý experiment.“ A tak se ten muž na chviličku zamyslel a povídá „Ano, podívejte se, stejně zemřu, takže nezáleží na tom, co udělám. Zemřu.“ A tak souhlasil. Potom mu doktoři řekli „Poslyšte, než svolíte, ukážeme Vám, jak vás usmrtíme.“ A tak odvedli muže, aby mu ukázali koně a hada. Ten kůň byl hadem uštknut a začal se klepat, třást, z tlamy mu začala vycházet pěna, až zemřel. Muž to viděl a povídá: „Jo, dobrá, zemřu, a jestli tady takhle nebo na elektrickém křesle, stejně zemřu.“ 
Možná se to stalo někde v Texasu – pravděpodobně. Takže co se stalo potom, v den popravy vzali muže do laboratoře. Uvnitř si muž pomyslel „Ano, teď mě uštkne had.“ Doktoři mu řekli „Zakryjeme Vám hlavu.“ A tak muži zakryli hlavu. Ten muž nemohl nic vidět. Vzali na místo hada krysu. Donutili krysu toho muže kousnout. A co se stalo? Zemřel, zemřel stejným způsobem, kterým viděl umírat koně. Začal se klepat, potom mu začala vycházet z úst pěna, a pak padl mrtvý k zemi. 
Nejúžasnější věc je, že když doktoři analyzovali jeho krev, uvnitř něj nebyl žádný krysí jed, ale byl v něm jed hada. Taková je síla mysli, že může změnit jed krysy na jed hada a taková, že může člověka přimět zemřít stejně tak, jak předtím viděl. 



Takže si programujeme vše tím způsobem, kterým funguje naše mysl. 

Můžeme také tvořit. Jak jsem říkal, lidské bytosti používají pouze 5% mozku a zbytek dřímá.

A tak si představte, kdyby každý změnil svou mysl a transformoval vše co je negativní v Božskou moudrost. Toto se může uskutečnit, pouze pokud se stanete pozitivními. Taková je síla mysli a taková je to síla, že musíte mysl kontrolovat. Ale ne, rádi ji posloucháme. Jak vždy říkám, nerozumím na lidech jedné věci, víte, i když jsem také člověk. 
Rádi posloucháme mysl, rádi trpíme a rádi si stěžujeme. Tři dobré kvality: naslouchání mysli, užívání si mysli a utrpení a naříkání – čtyři! Chápejte, Bůh dal člověku mysl z nějakého důvodu. Samozřejmě, každá část těla, každý aspekt, který je v tomto těle nám Bůh dal. On je mistrným inženýrem všeho. On je tak perfektní, že i lidské bytosti stvořil perfektně. Mysl byla dána člověku ze správného důvodu, a pokud ji použijeme pro správné věci, bude vždy konstruktivní. Pokud ji použijeme negativním způsobem, bude destruktivní nejdříve pro nás samotné, a poté i pro ostatní. Každý se chce změnit, takže chápejme. Buďme pozitivní v myšlenkách a změňme se. 


Nechte Božskou lásku, která je uvnitř vašeho srdce, aby nad vámi převzala kontrolu. 

Čím víc budete chtít tuto Božskou Lásku, tím víc Božských kvalit ve vás bude přítomno a tím víc ucítíte Lásku Boha. Ucítíte, jak moc vás miluje. Podívejte, když udělá dítě chybu, samozřejmě mu matka plácne – malý políček – ale srdce matky vždy zůstane srdcem matky, je jedno kolik chyb uděláte. Jeho srdce zůstane také stejné, i když vás někdy musí trochu plácnout. Když se posadíte a promluvíte k Němu, uvidíte. On řekne „Dal jsem ti políček, ale moje Láska k tobě je uvnitř silnější.“ Když matka uhodí dítě, co se stane? Matka poté zahrne dítě ještě větší láskou. Takže je jedno, co přijde po cestě, třeba i malý políček, vězte, že potom Jeho Lásky bude ještě více a že bude silnější. 


Je to pro vaše vlastní dobro!



překlad: Bhawani, Č.R. 

Žádné komentáře: