středa 11. září 2013

Daršan v Praze – všichni společně v Lásce.

Sportovní hala na Chodově, sídlišti na předměstí Prahy, kterou místní obyvatelé využívají pro tréninky a sportovní aktivity, byla v neděli 8. září svědkem neobvyklé události… dlouhá fronta která se zde po poledni začala tvořit, byla pro ně překvapením a slibovala, že se zde bude dít něco vskutku vyjímečného.

Však také ano!!! 

Přes 1000 lidí se zde sešlo, aby po dvou dlouhých letech přivítalo Sri Swamiho Vishwanandu v Čechách. 



Zpráva že Swami přijede do Čech nás zastihla naprosto nepřipravené (další daršan Swamiho Vishwanandy byl plánován až na podzim 2014). Po překonání počátečního „šoku“, že máme na přípravu jen něco málo přes dva týdny, jsme si řekli že TO DÁME ;-) !

A tak jsme namísto poklidného Maha OM Healingu, který byl na ten víkend plánován, začali rozjíždět velkou akci… Sehnat všechno potřebné vybavení pro takový daršan není vskutku jednoduché a vše zkoordinovat bylo mnohdy doslova hektické a také velikou zkouškou pro nás všechny, jak se umíme spojit dohromady a zapomenout na svoje ega... telefony neustále zvonili a mnozí spali v těch dnech jen 3 hodiny denně. Nakonec se ale vše podařilo !

a my si oddechli…

Swamiji přiletěl o den dříve, aby si prohlédl i některá zajímavá místa spojená s českou historií a jejími svatými, ale v neděli již spěchal rozdávat svou Lásku plnými doušky do zmíněné haly.


Pro mnohé bylo setkání s ním spojeno s jistou zvědavostí a doslova hltali informace o něm, o jeho učení i o Atma Kriye, bylo zde totiž přes 600 nových účastníků! 

Při dlouhém čekání ve frontě pro daršan ke Swamihu křeslu chvílemi znělo hlasité BHAJÓÓÓ…! které nás vždy naplnilo novou energií. Kapela sestavená narychlo z českých muzikantů, doplněných o hosty z Indie, Anglie a Ruska byla výborně sladěna. Je vidět, že když se všichni spojí společně v Lásce, jde pak vše mnohem snadněji.
 

Tak příští rok znovu ? Už teď se moc těšíme…

A děkujeme Guruji ♥ ! 


Děkujeme rovněž ze srdce všem, kteří přispěli příspěvky a dary nebo svou pomocí. Bez vás by nebylo možné daršan zorganizovat! 

Žádné komentáře: