neděle 22. září 2013

Stanete se tím, čím jste byli dřív… Nechte sebe a Boha splynout a staňte se jedním.


Existují různé způsoby dosažení Boha a jedním způsobem je bhakti - oddanost! Můžete být oddáni Guruovi, nebo jakékoliv formě Božství. Oddanost nemá žádná omezení. Když otevřete svá srdce a necháte ji proudit, myslíte, že tento druh lásky bude mít limity? 
Láska ze srdce nemá žádná omezení, ale láska tady v hlavě má limitů spoustu. 
Do té doby, dokud budeme lásku omezovat, dokud budeme stále říkat, že láska musí být taková nebo onaká, myslíte si, že Božské lásky dosáhneme? Nebudeme moci. Mohu o lásce mluvit stále, protože vím, co láska je, zažil jsem ji. Všichni z vás o lásce něco málo ví, ale k opravdovému porozumění ji člověk musí prožít. A aby ji prožil, musí se zbavit egoismu. Egoismus je to „Já“, které vás drží daleko od realizování sebe. 

Odstraňte „Já“. Nechte sebe a Boha společně splynout a staňte se jedním. 

Jako cukr, smíchá se s vodou a stanou se jedním. Stejným způsobem splyňte dohromady a ztraťte se v lásce Boha. Nebude v ní žádný egoismus, který separuje člověka od bytí Božstvím, protože existuje pouze Božství. Existuje pouze univerzální vědomí. Ale když zažíváme separaci, vidíme věci v dualitě. Prožíváme lásku, nenávist, žárlivost a všechny tyto věci. 
Tím, že budeme vědomí, že budeme kompletně Božstvím, všechny ty věci zmizí - vy se stanete tím, čím jste byli dřív. A to platí pro každého, nejenom pro mě. Neplatí to jen pro těch několik lidí, kteří mě obklopují, platí to pro vás všechny. Toto je přístupné každému. Pokud si lidé opravdu udělají čas, jen se ponoří dovnitř - tam je vše.

překlad: Bhawani (Tereza M.), Č.R.

Žádné komentáře: