pondělí 21. listopadu 2011

Poutní cesta Indií – 3. část

Swami Viswananda a jeho poutní skupina strávili několik posledních dní v Shirdi.

Město Shirdi je stále plné davů lidí, což znamená že dosáhnout posvátná místa často komplikuje stání v dlouhých frontách.

Skupina také navštívila hlavní a nejdůležitější místo v Shirdi, Samadhi Sri Shirdiho Sai Baby.

Díky velmi dobrému a Božskému načasování se skupině podařilo tam dostat právě v době Arati a stát před Jeho samadhi, po několik chvil meditovat a obdržet Jeho požehnání.

Další velmi působivé místo bylo Dwarkamai (Masjid): Baba pobýval na tomto místě nepřetržitě 60 let. Nespočet oddaných tady dostalo od něj požehnání. Shila (kámen) na kterém Baba sedával se nachází v blízkosti. Svatý oheň (Dhuni), zapálený Babou, zde stále hoří. Baba používal posvátné Udi (popel) aby oddaným pomohl řešit jejich problémy v životě. Udi rozdávané oddaným nyní pochází pouze z tohoto Dhuni. Baba zde vařil jídlo pro rozdávání oddaným.

V současné době má dům velkou střechu a plot kolem. Když přijdete ve správný čas (velmi brzy ráno) je možné tam sedět a meditovat.

Revati, jeden z oddaných účastnících se pouti, napsal o obrázku níže: Swami s mužem starajícím se o chrám (…jeho dědeček byl svatý v chrámu před mnoha lety…) byl velmi, velmi milý člověk a dal nám všem přednášku proč bychom si měli vážit a následovat našeho Satgurua.

(Díky Revati za fotky !)

Žádné komentáře: