čtvrtek 17. listopadu 2011

Poutní cesta Indií - 1. část

V současné době je Swami Vishwananda s poutní skupinou na cestě po Indii. Čas od času budeme informovat o různých místech, která budou navštívena, abyste mohli touto cestou sdílet a byli částečně u toho.

Tady je první část:

Po dlouhém letu z Frankfurtu, Londýna a Moskvy se setkali účastníci uprostřed noci na letišti v Bombayi a jeli dál několik hodin autobusem směrem na sever do Nashiku.


Nashik je jedním z nejvýznamějších posvátných měst Indie, které leží podél řeky Godavari. Tam se koná každých 12 let Kumbha Mela, mimo tří dalších míst.



V této oblasti, v Tapovanu, trávil Rama, se Sitou a Lakshmanem 14 let v exilu.



Godavari Ghat: Zde se odehrává Kumbha Mela. Řeka Godavari protéká od západu na východ země a je jednou z posvátných řek Indie.


Chrám Godavari byl postaven v roce 1760 a je zpřístupněn pouze každých dvanáct let na dobu 13 měsíců na festivalu Kumbha Mela. Nazývá se též Chrám Ganga.


Kalaram Mandir:

Tento chrám, který byl vybudován 1794, podobně jako chrám Triambakeshwar je vysoký 70 stop. Byl vystavěn z černého kamene pahorku Ramsej. Uvnitř chrámu stojí zobrazení Ramy, Sity a Lakshmany, kteří jsou v něm uctíváni.


Tento dárek dostal Swamiji v Nashiku:


Dnes je Swami Vishwananda s poutní skupinou na jiném místě - budeme o tom referovat v příštích dnech.

Žádné komentáře: