neděle 13. listopadu 2011

Darshan 11.11.2011: "Tera Sahara..." se zvukovým záznamem promluvy Swamiho Vishwanandy

Velká darshanová hala v Centru Shree Peetha Nilaya Springen byla v pátek večer plná šťastných tváří, všichni návštěvníci byli spokojeni, že v tomto prostoru proběhne opět darshan Sri Swamiho Vishwanandy. Je to krásný pocit při pomyšlení, že se zde budou darshany v budoucnu pravidelně konat, jakmile totiž toto mezinárodní Centrum bude natolik zrenovované, aby mohlo být oficiálně zpřístupněno veřejnosti.






Guruji zahájil večer bhajanem Tera Sahara Chute Na a vysvětlil jeho krásný text: „Matko, jsi vždy přítomna, když Tě potřebujeme“.

Připomenul též, že v tento den oslavujeme sv. Martina, který je nazýván také milosrdným. Víme, že se rozdělil o svůj kabát s chudým člověkem na okraji cesty, který se třásl zimou.

Swámijí zdůraznil, že sv. Martin, který sice daroval polovinu svého pláště, dal přesto vše, co mu patřilo, jelikož druhá polovina patřila Cesarovi, jemuž původně sloužil.

Sv. Martin je příkladný svým soucitem a ušlechtilým činem služby bližnímu.

Někdo se ptal Swámího: „Jak mohu sloužit?“

Swami odpovídá: Prostě to dělejte. Musíme se to učit?... Pomáhejte kdekoliv, kde je pomoc zapotřebí!

V Bibli je psáno, že Kristus řekl: Cokoliv děláte pro druhé, děláte pro Mě. Také Krishna říká v Gítě podobné věci...


Všimli jste si už, že když se modlíte z hloubi srdce, že se vaše prosba rychleji naplní? Co vychází ze srdce, to má rychlejší výsledky. DĚLEJTE KAŽDOU ČINNOST ZE SRDCE.



Swami říká: "Pomáhejte, služte kde můžete. Nepřemýšlejte o tom. V okamžiku, kdy na to začnete myslet, to přestává být pomoc."

Žádné komentáře: