pondělí 9. března 2015

Pilgrimage do Vrindavanu. Den sedmý...




"Největší jogíni nemohou vidět Pána přímo, nemohou Jej takto vidět ani polobožstva. Je jim ukázána pouze Jeho část, ale nikdy Jej nevidí přímo. Jakmile je vnitřek plně vyčištěn, pak je možné Jej spatřit jasně."
 – 
Sri Swami Vishwananda

Giridhari
Den začal jako obvykle pujou ke Giridharimu. Jak je zmíněno v předchozím blogu, můžete dále najít komentáře Swamiho o Giridharim.



Giridhari, kterého máme, je od Mirabai. Když jí byly tři roky, přišel do domu jejího otce sádhu. Tento sádhu byl služebníkem Božstva. Když Mirabai Božstvo uviděla, řekla: „Chci toto Božstvo, nechci nic jiného." Sádhu odvětil: „Nemohu ti toto Božstvo dát, je to mé osobní Božstvo."


V noci se Giridhari objevil sádhuovi ve snu a řekl: „Mám dobrou zprávu a špatnou zprávu - kterou chceš. Dobrá zpráva je, že jsi vykonal to, co jsi zde měl vykonat, špatná zpráva je, že mne máš dát Mirabai."  

Byl to příkaz od Pána, tak musel souhlasit. Mira od věku 3 let měla toto Božstvo u sebe. Jednou jsem měl vizi s ní... jak se o Božstvo starala. Měla Giridhariho zavěšeného na šňůře kolem krku a měla Ho u sebe po celou dobu." 

Návštěva světce
Odpoledne jsme šli navštívit svatého ve Vrindavanu jménem Sri Hit Kinkar Sevak Sharanji Maharaj. Jeho mise je především o Lásce. 

Níže můžete najít některé jeho komentáře: 

„Náboženství a Písmo je zde jen proto, aby zapálilo plamen lásky ve vás." 

„Chcete-li získat vědomí Krišny, musíte mít vědomí Rádhy. Abyste získali vědomí Rádhy, musíte mít vědomí Vrindavanu." 


Spojení mezi Swamim a světcem bylo velmi zvláštní. Sharanji Maharaj požádal Swamiho před odchodem o požehnání a Swami odpověděl: Já jsem ve tvém srdci, a ty jsi v mém srdci." 


Osobní intervia 
Večer dal Swamiji osobní rozhovor každému účastníku poutní cesty. Je to vzrušující, vidět Swamiho neustále dávat... 


Zítra bude velmi vyjímečný den: Swamiho první daršan ve Vrindavanu!

Žádné komentáře: