úterý 3. března 2015

Pilgrimage do Vrindavanu. Den první...


“Vrindavan, krajina Pána Krišny, kde před 5000 lety rozléval svou lásku na vše kolem Něho. Tato láska nikdy neskončila. Staletími, skrze oddanost lidí, skrze lásku, udržují lidé Jeho vibraci živou.” 
Sri Swami Vishwananda

Plán:
První den Pilgrimage je přesně takový, jaký můžete očekávat od Poutní cesty se Sri Swamim Vishwanandou - úžasný, vzrušující, strašidelný a na konci Božský.

Skupina dorazila do Ašrámu Jiva Institutu po dlouhém letu z Německa. Byli jsme vřele přivítání Babajim a lidmi kteří v Ašrámu žijí. Měli jsme dobré jídlo a než jsme se zabydleli, dal nám Swami 30 minut, abychom byli připraveni jít do našeho prvního chrámu. Nebyla to dlouhá doba ...ale dostatečná na to hodit na sebe nějaké staré šaty a začít cestu ve vysokém rytmu.


Usedli jsem do rikš, které na nás čekaly a vyrazili k chrámu Banke Bihari. Chrám je bezpochyby jeden z neslavnějších ve Vrindavanu. Po cestě Swami podal nějaká vysvětlení, která můžete najít níže.

Poznámky Swamijiho (snažíme se přesně tlumočit, co nám řekl ...ale omluvte naše případné chyby, které můžeme udělat):

Vrindavan již není navenek využíván tímto způsobem ...se všemi těmi budovami, lidi a dopravou, ale starý Vrindavan stále existuje. Pokud má člověk oči to vidět, může vidět staré silnice, po kterých kráčel Krišna, místa kde uskutečňoval své "leela" hry, a to je přesně takové, jako před 5000 lety

Skvělá věc na cestování s Mistrem je, že skrze Jeho milost nás vezme starými silnicemi, kterými bude kráčet Krišna a na místa, kde bude provádět své leela hry, a i když to nevidíme našima očima, naše duše se raduje, že má na těchto místech daršan.

Šli jsme do Banke Bihari během svátku Ekadasi. Je to velmi slibný čas, neboť tento den je věnován Narayanovi. Lidé přicházejí
v tento den z celého okolí navštívit Banke Bihari, a mít možnost uctít Ho v takový svatý den, je velkým požehnáním pro každého na pouti.

Závěr:
Návštěva chrámu nebyla nic menšího než úžasná. Bylo to divoké, lidé se tlačili ze všech stran, barvy a voda se lily na všechno a na všechny. Ale zároveň naprosto krásné, protože jsme věděli, že Swami nás
po celou dobu chrání, a bez ohledu na to, jak bláznivé to bylo, všichni se  zase dohromady potkali a nikdo se neztratil.

Zítra navštívíme mnoho slavných chrámů a jsem si jist, že Swami má pro nás jistě naplánované nějaké vzrušující "leela" hry...

Chidananda "živě" z Vrindavanu

Žádné komentáře: