čtvrtek 12. března 2015

Pilgrimage do Vrindavanu. Den osmý a devátý...



"I když Indie procházela nejstrašnější dobu, během invaze mogulů, kdy ničili všechny chrámy, nemohli zničit jednu věc... víru v lidech. Můžete zničit něco vně, ale jak můžete zničit něco uvnitř."
Sri Swami Vishwananda

Daršan 8. března
Dnes dával Sri Swami Vishwananda svůj úplně první daršan ve Vrindavanu. Více než samotný daršan bylo vzrušující vidět, jak rodina Bhakti Margy pracovala společně, aby daršan připravila. Všichni byli ochotni udělat co bylo potřeba, aby se ujistili, že daršan bude úspěšný.

Jako výsledek mnoho lidí mohlo Swamiho poprvé uvidět a obdržet Jeho požehnání.


Swami položil základ pro úžasné věci, přicházející do této země. Sjednocuje západ s východem a oživuje sanatana dharmu v časech, kdy všichni toužíme realizovat Lásku, kterou máme uvnitř nás pro  Boha.


Poslední dny:
Swami odjel z Vrindavanu odpoledne 9. března a tak 8. března byl poslední celý den Poutní cesty. Poté co Swami odjel, Swamini Mohini a Swami Paranthapa měli satsang o tom, jak se cesta pro každého odvíjela.

Bylo krásné vidět změny, kterými lidé na této cestě prošli. Mnoho lidí se Indie bálo, byli znepokojeni špínou, lidmi, kravami atd.. Ale jak dny plynuly, začali jsme vidět duchovní stránku Indie... "starý Vrindavan".  Byli jsme schopni zažít tu stránku Indie, které většina lidí nikdy nebude svědkem.



Obdrželi jsme Swamiho milost toužit po Bohu ve Vrindavanu. Je to pocit bolesti a potěšení v ten samý okamžik. Tento typ pocitu nebo "bhav" je ten, který měly Gopi pro Krišnu. V Gopi Gítě se říká, že jsou dva typy lásky, láska kterou cítíte, když jste se svým milovaným a láska kterou cítíte, když po svém milovaném toužíte. Z těch dvou je toužení lepší, protože je mnohem intenzivnější. Ve Vrindavanu každý touží po Krišnovi... každý je Rádhou čekající, že Krišna se navrátí zpět.


Svatá Poutní cesta
Když se různé barvy během Holi smíchají, jednotlivé barvy zmizí. Všechny barvy se sloučí v jednu... to je symbol Krišny, který koná vše. I když se zdá, že je tam individualita, ve skutečnosti je tam jen Jeden."
– 
Sri Swami Vishwananda, král Lásky

Žádné komentáře: