neděle 22. března 2015

Bhakti Marga ve světě. Swamiho mise a Seva.

Bhakti Marga, stejně jako mise Sri Swamiho Vishwanandy, není soustředěna jen do Centra Shree Peetha Nilaya ve Springenu, rozšiřuje se úspěšně po celém světě.
Swami navštěvuje jednotlivé země, dávajíc daršany a satsangy, ale i v době kdy tam není fyzicky přítomen, se v těchto zemích, stejně jako u nás, odehrává spousta dalších aktivit. Jednou z nedílných součástí aktivit v jednotlivých zemích je i Seva.

Inspirací pro nás může být, jak úspěšně se jí zhostili v africké Keni.

Přečtěte si výtažek ze zprávy BM Kenya...
První Seva v roce 2015 v Nairobi se konala 25. ledna v domě Centra Betsaida, ve městě Githurai. Sociální komunitní Centrum Bethsaida je nezisková organizace pro děti z ulice, osiřelé, bezbranné, opuštěnou mládež, ženy, týrané zanedbané děti a vdovy, bez ohledu na jejich náboženství, pohlaví, barvu nebo kmen.

Skrze rodičovskou lásku, rehabilitaci a nabízení formálního a neformálního vzdělávání, oživením jejich potenciálních schopností a vybudováním osobních schopností, nesčetným množstvím aktivit vyhledávajích talenty, a oživeními jako je sport, vnášením iniciativních projektů, psychologickou podporou, odborným vzděláváním, rehabilitací a péčí o zdraví, se stará Bethsaida o nešťastné.
Celkem je v tomto domově 173 dětí. Z nich 33 pobývá v tomto domově trvale, zatímco ostatní se vrací domů po vyučování.
K hlavní úkolů o které se starají patří - zajistit potraviny, nakrmit děti, zajistit pro ně boty a oblečení, dostatek učitelů, knihy, hygienické potřeby, školní zařízení, prostor a věci na spaní.
Na malém pozemku, který má Bethsaida, postavili malou ložnici, kde spí 33 dětí, která se nachází na vrcholu malé zděné učebny, s malým prostorem a bez dveří. Všechny třídy se nemohou učit současně z důvodu nedostatku místa ve třídě.



Během Sevy tyto krásné děti z domova Bethsaida ohromovali členy Bhakti Margy Kenya svými tanečními a pěveckými dovednostmi a svou vděčností za dary.
Obsloužili jsme děti jídlem, zpívali, tančili a modlili se s nimi, a odešli po několika hodinách radosti.


Některými z darů, které náš tým do domova Betsaida domova přinesl, byly mouka, rýže, cizrna, fazole, olej na vaření, čajové lístky, sušenky, cukr, toaletní papír, svíčky, mýdla a čisticí prostředky, staré knihy, použité oblečení atd.


Těšíme se na návštěvu domova Betsaida v budoucnu.

Satguru Sri Swami Vishwananda Mahaprabhu Ki Jai!
Mahavatar Kriya Babaji Ki Jai!
Vždy u Jeho lotosových nohou
♥ Hodně Lásky ♥

(sepsal Komal Shah - Country Seva koordinátor, Bhakti Marga Kenya)

Žádné komentáře: