úterý 17. června 2014

Oslava Swamiho narozenin v Čechách (i jinde), video ze SPN.

Páteční oslava narozenin Sri Swamiho Vishwanandy probíhala v mnoha zemích, za účasti stovek oddaných. Mnohde byly oslavy spojeny s úplňkovým OM Healingem, neboť právě na tento den úplněk připadl, co bylo ale všem společné je, že všude se slavilo s velikou láskou a radostí. 

Přinášíme vám pár postřehů o tom, jak se slavilo u nás v České republice, několik obrázků ze světa... a také video, které natočili rezidenti ve Shree Peetha Nilaya.

V domečku Yadhavy  a Swarupini, ve Střemech u Mělníka, se sešli oddaní, kteří mohli dojet z okolí, nejprve na OM Healing a poté společně provedenou Guru Puju ke Swamiho padukas. Po obřadu sdíleli zážitky se Swamim, přidali i trochu povídání o sv. Antonínovi, jehož svátek připadá také na tento den, a krásný večer završili zpěvem bhajanů. Vše skončilo pozdě v noci, přestože mnozí museli druhý den ještě do práce. 
Swami byl zahrnut spoustou okvětních plátků růží ze zahrady...

V domě Jagadishena a Shivani, v Rožnově pod Radhoštěm,  se obdobně sešli Swamiho oddaní z této části republiky, aby tam Swamiho narozeniny oslavili společnou Guru Pujou  a Yagnou.

Jagadishen o tom napsal:

„I po těch letech co abišekam provádím, je pro mě pořád zázrakem, jak tento obřad funguje. Nejen to, ale s postupným očišťováním žák získává pořád bližší vztah k Mistrovi, až do bodu, kdy ho zažívá stejně a často silněji než při osobním kontaktu. Přítomnost Gurujiho zažili všichni účastníci velmi intenzivně. Guru využije všechny možnosti, dokonce i své narozeniny, aby nás posunul na cestě blíže k Božství!

Premavatara Satgurudeva Sri Swami Vishwananda Maha Prabhu Ki Jai! "



-----
Pro doplnění přidáváme  pár obrázků ze světa:


I v Rusku se slavilo na více místech, například v tamním hlavním ašrámu "Orechovo" Swami Vishwakomalananda vedl Yagnu a Guru Puju. 


Na Mauriciu na oslavy a společný zpěv bhajanů pozvali děti ze sirotčince, kterým připravili prasad a dárky. Guruji měl z toho velkou radost.


-----
A nakonec slíbené video, které jako pozdrav a blahopřání Swamimu natočili rezidenti ve Shree Peetha Nilaya:


Žádné komentáře: